Reportatge

L'esperada arribada

Després dels problemes amb els visats que van fer perillar el projecte, els nou nens sahrauís ja han arribat al país, on estaran amb famílies d’acollida fins al 5 de setembre.

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Ha estat una setmana ter­rible, però els tenim aquí, que és el més important”, va reconèixer emocionada Maria Rosa Consol, una de les mares d’acollida dels nens sahrauís que passaran l’estiu al Principat. Després dels problemes amb els visats, finalment ahir els nou infants van arribar al país.

A les cinc de la tarda, les famílies esperaven amb nervis l’arribada dels infants al parc de la Mola d’Escaldes. Van ser poc més de deu minuts de retard, “eterns”, segons confessaven els mateixos pares adoptius. I quan l’autobús, a cop de clàxon, va alertar que ja hi eren, van sortir tots corrent. Retrobaments, per a la majoria, i presentacions per als debutants al projecte.

La Manuha va abraçar-se amb qui serà la seva mare fins al 5 de setembre, Irina Sánchez. Es van conèixer fa dos anys i l’any passat ja van passar l’estiu juntes. Feia 10 mesos que no es veien malgrat que “hem parlat un parell de vegades per telèfon des que va marxar, però per WhatsApp cada setmana”, va explicar la mare. “M’agrada tot Andorra però crec que la piscina és el que més”, va assegurar la nena, de deu anys, tot recordant que “els esports d’estiu tampoc van estar malament”. Sánchez se la mirava emocionada. “M’agradaria seguir-ho fent, és bo per als nostres nens perquè agafen valors i veuen com amb res ells són feliços, i per a ells. És una experiència que et marca molt a dins”, va dir.

Per qui serà la primera vegada és per a Cami Gonçalves, que acollirà en Mohammed. Ell, en canvi, repeteix per tercera vegada encara que aquesta serà la seva última, ja que per edat –té 11 anys– l’any vinent no podrà participar al projecte. “Fa temps que en tenia ganes, però com que els visats no cobreixen Portugal no podíem marxar. Ara que tinc la filla a Barcelona aprofitarem per passar uns dies plegats allà”, va dir Gonçalves, tot afegint que “serà una gran experiència, segur que aprendré molt d’ell”. Al seu costat, el noi, reconeixia que tenia ganes “de tornar a la piscina”.

Els infants estaran dos mesos al país. A banda de les activitats amb les famílies, en faran de conjuntes. També els faran revisions mèdiques gratuïtes, gràcies a la col·laboració del Col·legi de Metges.

L'esperada arribada

tracking