Política

El PS i SDP tornen a demanar la dimissió de Cinca per l''afer Orfund'

Els socialdemòcrates reaccionen a la querella presentada per Joan Samarra

El PS i SDP tornen a demanar la dimissió de Cinca per l''afer Orfund'Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata (PS) i Socialdemocràcia i Progrés (SDP) van reiterar ahir la petició de dimissió del ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, arran de la querella que l’expresident i fundador de l’empresa Orfund, Joan Samarra Naudi, va presentar contra ell acusant-lo d’administració deslleial i apropiació indeguda.

El conseller del PS Pere López va recordar els papers de Panamà i les activitats vinculades a la compra i venda d’or i diamants per manifestar que “cada vegada ens resulta més injustificada i inexplicable” la continuïtat de Cinca al gabinet. A través d’un comunicat, López es va referir a fets “cada cop més rellevants i preocupants” que “estan causant i causaran un perjudici” que “serà molt dolent per al país”. A més, va lamentar que l’executiu no hagi donat “explicacions que puguin revertir la preocupació per les informacions aparegudes”. En aquest sentit, considera que la demanda “és una obligació” perquè la permanència del ministre és “un error” que “resulta perjudicial per al país”.

De la seva banda, el vocal d’SDP, Felip Gallardo, va refermar la petició de cessament perquè “l’autoritat moral que ha de tenir un ministre no la té en aquest moment el senyor Cinca”. “Cadascú ha de ser responsable de les coses que ha fet o dit”, va sentenciar, alhora que va adduir que la querella de Samarra “només referma” la petició de dimissió del ministre.

PODEM CRIDA A LA DESOBEDÈNCIA

Podem Andorra va fer ahir una crida a exercir la desobediència civil “mentre Jordi Cinca continuï en el càrrec” en considerar que “els seus antecedents” no són compatibles amb el càrrec de ministre. En un comunicat, el partit va posar de manifest que “veient el laxisme” del Govern és necessària “una crida ciutadana” per demanar “un país net de corrupteles, tràfic d’influències i comerç il·legal”.

tracking