Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Política

Cinca assegura que les acusacions de Samarra són "falses" i que no pensa dimitir

El ministre anuncia que els seus advocats preparen accions penals contra el fundador d'Orfund i els mitjans que han fet judicis de valor sobre la qüestió
El ministre portaveu i de Finances, Jordi Cinca, avui en roda de premsa.

El ministre portaveu i de Finances, Jordi Cinca, avui en roda de premsa.

El ministre portaveu i de Finances, Jordi Cinca, avui en roda de premsa.

ANA / B. N.
Actualitzada 06/07/2016 a les 20:11
El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha respost avui a les acusacions d'apropiació indeguda fetes per Joan Samarra, expresident i fundador d'Orfund, empresa per la qual va treballar l'ara ministre fa 16 anys. El titular de Finances ha assegurat que el que s'ha publicat en diversos mitjans digitals espanyols és totalment fals, tot i que no coneix el contingut de la querella presentada per Samarra ja que no ha rebut cap notificació.

Pel que fa a les demandes de dimissió manifestades des de tots els grups de l'oposició, Cinca ha assegurat que no es planteja deixar el càrrec perquè no troba lògic que algú amb responsabilitat pública hagi de dimitir perquè a una persona "li passi pel cap acusar-me del que sigui". Un cop més, atribueix aquestes acusacions a la campanya per desestabilitzar el Govern arran de les "difícils decisions" que ha hagut de prendre darrerament i que han afectat molts interessos. A més, s'ha mostrat sorprès que la querella de Samarra arribi 16 anys després, ja que "si realment pensava tot això, ocasions haurà tingut per exposar-ho".

Arran de les manifestacions de l'oposició lamentant la mala imatge que aquest afer està suposant per al país, Cinca s'ha mostrat convençut que no està afectant, perquè "més enllà d'aquests mitjans que tenen un interès sobtat per Andorra", "la gent es basa en fets plausibles i no en supòsits". Com a exemple, ha assegurat que el seu ministeri ha continuat signant convenis i avançant en qüestions com l'intercanvi automàtic d'informació, "per no parlar de la feina que han seguit fent amb normalitat els altres ministeris".

D'altra banda, pel que fa a l'amenaça de Socialdemocràcia i Progrés de deixar el pacte d'Estat per l'acord amb la Unió Europea si el ministre no dimiteix, Jordi Cinca considera que no s'han de barrejar les qüestions i que això demostra que SDP "el que vol és una raó per sortir del pacte". "Si tenen la intenció de deixar el pacte d'Estat, no cal buscar aquests subterfugis", ha afirmat, alhora que lamenta que vulguin prendre aquesta decisió, tenint en compte que SDP i el PS "en qüestions vinculades amb Europa sempre han tingut una visió d'Estat".

El ministre, que assegura que té la confiança de la resta del Govern, ha anunciat que ja ha donat instruccions als seus advocats perquè vagin preparant accions penals en relació al suposat contingut de la querella. Els advocats també continuen treballant per portar a la justícia els mitjans que han estat difonent judicis de valor contra la seva persona, i ha anunciat que preparen una tercera acció d'ordre penal, de la qual encara no ha volgut donar els detalls.
  • #2 Antoni
    (06/07/16 20:42)

    desapareix d´una punyetera vegada . que ja fa massa dies que hem fa vergonya tot lo que surt als mitjans informatius del exterior sobre andorra per culpa teva .

    Respondre
  • #1 Dario
    (06/07/16 20:21)

    Ni amb aigua calenta marxaras, si estimesis de veritat al país dimitiries,sembles un muscle enganxat a la roca.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477