telecomunicacions

Nou atac 'hacker' a servidors andorrans

Cinc agressions informàtiques van provocar una nova degradació del servei d’Internet i talls al 3G

Nou atac 'hacker' a servidors d'Andorra TelecomFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Telecom va haver de fer front ahir a una nova agressió dels pirates informàtics que la setmana passada ja van provocar problemes en el servei d’Internet. En concret, van ser cinc els atacs hackers que van provocar al matí una degradació del servei durant cinc minuts –va comportar microtalls en les connexions i una reducció de navegació puntual– i a la tarda una nova incidència de vuit minuts de les mateixes característiques en el servei d’Internet i talls del servei 3G.

Segons va informar Andorra Telecom mitjançant un comunicat, els atacs informàtics van ser contra tres servidors del país. Una agressió que com és costum en aquest tipus d’atac va anar acompanyada de l’enviament d’un gran volum d’informació contra una IP que acaba sobrecarregant la xarxa.

L’operadora va indicar que els mecanismes de protecció habilitats tant internament com externament van permetre frenar els atacs i que l’increment de trànsit derivat no tingués pràcticament afectació sobre la xarxa de telecomunicacions. Els atacs es van produir entre les 11.20 hores i les 18.05 hores, van tenir una durada total de 4 hores i una potència màxima de 20 Gbps, pràcticament tres vegades més que el total de consum nacional.

A més de demanar disculpes als clients afectats, Andorra Telecom va assenyalar que manté l’alerta després dels atacs de dimarts i dimecres de la setmana passada, que van afectar 2.500 abonats, i els d’ahir.

Andorra Telecom

tracking