Economia

El primer semestre tanca amb un 5,8% més de cotxes venuts

El nombre total de vehicles matriculats també ha augmentat durant
els sis mesos i es disparen les operacions amb automòbils elèctrics

Les vendes de vehicles del maig pugen a 344, el segon millor registre dels darrers 8 anysXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer semestre de l’any s’ha tancat amb 1.250 turismes matriculats, que representen un increment del 5,8% respecte als cotxes venuts en el mateix període de l’any passant, quan es van tancar 1.181 operacions. L’increment, segons les dades que ahir va fer públiques el departament d’Estadística, és encara més important si es comparen les vendes del mes passat amb les del mateix mes del 2015. Les 237 operacions tancades representen un 8,2% més que les realitzades el juny de l’any passat, quan es van matricular 219 turismes.

Respecte a les vendes totals de vehicles, el juny ha estat un mes molt positiu per als concessionaris, que han tancat un total de 379 operacions, xifra que representa un augment del 21,5% respecte al mateix mes de l’any passat.

Les dades acumulades del primer semestre referents a les matriculacions de tota mena de vehicles també posen en relleu un increment respecte als sis primers mesos del 2015. Les 1.834 vendes fetes des de l’1 de gener fins al 30 juny han suposat una increment del 9% respecte a les 1.683 operacions realitzades el primer semestre del 2015.

En termes interanuals, les matriculacions dels darrers dotze mesos també són superiors a les que es van realitzar en el mateix període de l’any passat. Des del juliol del 2015 al juny del 2016 s’han matriculat 3.545 automòbils, un 7,6% més que les 3.296 que es van fer entre el juliol del 2014 i el juny 2015. L’augment és una mica més baix, del 6,9%, si només es fa referència a les vendes de turismes. En els darrers dotze mesos s’han tancat 2.500 operacions.

Més vehicles elèctrics

Ajudat pel pla Engega, el primer semestre de l’any s’ha tancat amb un espectacular increment en termes percentuals respecte a la matriculació de vehicles elèctrics. Els 31 automòbils impulsats per aquesta energia alternativa venuts suposen un augment del 1.450% respecte als dos vehicles que es van vendre durant els primers sis mesos de l’any passat. Les dades posen en relleu l’entrada al mercat d’un nou tipus de vehicles: els híbrids endollables. El primer semestre d’enguany es van tancar 21 operacions, mentre que en el mateix període de l’any passat no se’n va fer cap.

Respecte als vehicles tradicionals, les vendes durant el primer semestre assenyalen que els de gasolina continuen menjant ter­reny als de gasoli, malgrat que aquests continuen sent els més comprats. S’han matriculat un 26% més de benzina i un 6,7% menys de gasoli.

ELS CAMIONS I CICLOMOTORS ESTAN DARRERE DE L'INCREMENT

L’increment en la matriculació de camions, camionetes, motocicletes i ciclomotors és el responsable de les bones xifres del juny passat. Els 34 camions i camionetes que es van vendre suposen un augment del 277% respecte a les operacions que es van fer el juny de l’any passat. Molt més modest ha estat l’increment percentual de les matriculacions de motocicletes i ciclomotors. Ho ha estat del 38,6% en passar de les 70 del juny del 2015 a les 97 del mes passat. Quant al primer semestre, aquest s’ha tancat amb un 29% més de motocicletes i ciclomotors venuts i amb un 8,7% més de camions.

tracking