Política

Ld'A vol que els restaurants informin sobre els al·lèrgens

El grup parlamentari liberal entra a tràmit una proposició de llei

Ld'A vol que els restaurants informin sobre els al·lèrgensFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Liberals d’Andorra ha entrat a tràmit una proposició de llei d’informació alimentària i nutricional. El partit considera que cal regular la “informació que han de contenir les etiquetes dels productes alimentaris que es posen a la venda, anunciant de forma inequívoca si contenen al·lèrgens”. El text legislatiu també obliga els restaurants a aclarir a les cartes si els plats tenen al·lèrgens.

La proposició se centra en tres actors. El primer són els productes que es posen a la venda i fa referència als detalls de la composició dels aliments. La proposició preveu la modificació d’un article de la Llei de salut animal i seguretat alimentària, en el qual es detallen les dades que ha de contenir l’etiquetatge, com ara la informació nutricional o l’advertiment que pugui causar intoleràncies o al·lèrgies.

Escoles i restaurants

El segon fa referència als centres educatius i es parla de l’obligatorietat que les escoles disposin de menús adaptats per a alumnes amb intoleràncies alimentàries. En cas que no disposin de les instal·lacions per fer-ho, “es proveiran d’aquests menús a través d’un operador”.

Finalment, la llei afectaria també els restaurants, que estarien obligats a informar a les cartes o de forma general a l’establiment si els ingredients usats contenen o poden contenir “al·lèrgens o traces d’aquests”.

tracking