Reportatge

Espectacle i vendes

El Saló Overland enfocat al món dels 4x4 i viatges va viure el cap de setmana passat la primera edició amb exhibicions i una fira relacionada amb aquest món.

Espectacle i vendesE. T.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Demostracions d’espectaculars prototips, projeccions cinematogràfiques, exposició i venda de vehicles pensats per fer escapades, agències de viatges… El món de l’aventura i dels 4x4 es va reunir el cap de setmana passat a Encamp. Per la primera edició del Saló Overland hi van passar més de 3.000 persones, segons l’organització.

La localitat va bullir des de divendres fins ahir amb les activitats programades. La fira, dividida en tres espais al centre del poble, atreia l’atenció dels encampadans. Especialment a les exhibicions de models 4x4 preparats especialment per afrontar situacions extremes que es realitzaven al carrer Mirador d’Encamp. “Ho fem com una exhibició. Són cotxes de carrer readaptats i competim en l’àmbit europeu”, va explicar Òscar Ordóñez, un dels impulsors de la iniciativa. “Canviem la part de davant i darrere, la suspensió, i també hi posem un ganxo i cordes per si hem de remolcar-lo. Ho fem nosaltres mateixos, és tot molt artesanal”, hi va afegir Facundo Redondo. Aquests vehicles, però, amb uns pneumàtics molt més grans que els de sèrie, no estan homologats per circular per les carreteres. Amb habilitat al volant, paciència i ganes van afrontar diverses zones de pedres, contenidors o troncs. Algunes vegades amb excés d’optimisme, situació que provocava que el cotxe quedés bloquejat entre les roques i hagués de ser remolcat. Quasi al costat, un espai pensat per als més petits, amb cotxes de radiocontrol que també havien de superar dificultats com les dels seus germans grans.

Més avall, entre el carrer Engolasters i l’avinguda Joan Martí hi havia la zona més comercial d’Overland. Agències oferien viatges d’aventura per arreu del món, concessionaris mostraven la seva oferta i hi havia també un apartat per a autocaravanes. Algunes amb ginys sorprenents, com una cèl·lula instal·lada a la part de darrere d’una pick up amb capacitat perquè hi dormin quatre persones, sofà, taula, pica i lavabo portàtil.

Josep Maria Martin, organitzador del saló, es va felicitar per l’elevat nombre de públic francès i la satisfacció dels 48 expositors presents. “Crec que tots repetiran l’any vinent”, va assegurar. Malgrat lamentar que alguns assistents van tenir problemes per trobar aparcament, va considerar un “èxit” el cap de setmana. De fet, ja pensa en la propera edició. “Volem aglutinar el saló en un únic espai i incrementar el nombre d’expositors”, va avançar. A la vegada, va destacar que gràcies a la fira durant el cap de setmana “hem omplert els hotels d’Encamp i els bars també han treballat molt bé”.

tracking