Política

El PS demana per la presència de càmeres a salut mental

La consellera Rosa Gili pregunta quants aparells s’han instal·lat a psiquiatria

El PS demana per la presència de càmeres a salut mentalARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata ha entrat unes preguntes a Sindicatura en què interroga el Govern sobre la instal·lació de càmeres de vigilància a les dependències del servei de salut mental de l’hospital de Meritxell. La consellera Rosa Gili alerta que la mesura “pot afectar drets fonamentals dels pacients internats al centre com ara el de la intimitat, l’honor i el de la pròpia imatge”. És per això que pregunta “si s’han instal·lat càmeres de vigilància a totes les habitacions de la unitat de psiquiatria” i demana per la quantitat d’aparells i pels objectius que han motivat la decisió.

Des de l’Associació de Familiars per la Salut Mental d’Andor­ra (AFMM) van explicar ahir que fa pocs dies que saben que han col·locat càmeres de seguretat a la planta de salut mental i van avançar que tenen previst convocar una junta per decidir quines accions emprenen. La presidenta de l’entitat, Rosa Lluís, va afirmar que fa “molt poc” que han conegut aquest fet i va manifestar la seva indignació per la mesura. “No m’agrada gens. És una vulneració total de la intimitat”, va afirmar. Lluís va posar de manifest que des del centre no han donat explicacions als afectats sobre la motivació de la cibervigilància i va assenyalar que l’entitat prendrà aviat una decisió.

La consellera del PS va destacar ahir a través d’un comunicat que “ens preocupa molt” aquest fet perquè els drets a la intimitat, a l’honor i a la pròpia imatge “estan protegits a la Constitució i són fonamentals”, i va afegir que es tracta d’“una qüestió que pot ser delicada”. En aquest sentit, a la seva demanda també pregunta a l’executiu si el centre va informar els pacients i familiars de la instal·lació de càmeres i si van signar algun tipus d’autorització.

tracking