Reportatge

El banc de proves del circ

Encara emocionats pel que van qualificar d’“estrena increïble”, els creadors de l’espectacle del Cirque du Soleil es van mostrar ahir colpits per l’acollida de les actuacions inèdites i van anunciar que exportaran a altres països les que han tingut més èxit al Principat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La meitat dels números de l’espectacle que el Cirque du Soleil va estrenar el cap de setmana no s’havien representat mai en públic. És per això que l’equip responsable va estar molt atent durant l’actuació de dissabte, la primera davant de 5.000 persones. Era la prova de foc per veure si la representació creada per Mukhtar Omar Sharif Mukhtar era ben acollida pel públic. Dotze hores i escaig després de la funció els responsables d’Scalada Vision van sortir a la palestra per anunciar que “va ser una estrena increïble”, en què “no hi va haver errors” i on els espectadors van marcar la diferència. Daniel Fortin, director executiu i creatiu de 45 degrees, l’empresa filial del Cirque encarregada de desenvolupar Scalada Vision, es va mostrar rotund a l’hora d’afirmar que “el que vam viure ahir va ser màgic”.

Tant és així que va confessar que vist l’èxit “desitgem ensenyar-ho al món”, però aquest espectacle “és per a la gent d’Andorra i no el farem enlloc més”. “No mentim quan diem que estem fent coses per primera vegada a Andorra i per a Andorra”, va assegurar. Tanmateix, preguntat per si les actuacions triomfals –que van coincidir a dir que van ser les de beatbox i les granotes acròbates– es farien més enllà del Principat, va confessar que “naturalment li proposaré a Mukhtar d’utilitzar alguns números”. “El beatbox és el tipus de número que m’encantaria portar a altres xous”, va reconèixer, mentre aclaria que tant aquests números com d’altres –també el dels ballarins amb la cinta– van ser “creats només per Andorra”.

Però el que més va colpir els creadors de l’espectacle va ser el públic que va omplir l’envelat del Parc Central. “Vaig endur-me moltes sorpreses amb el públic”, va expressar Mukhtar, el qual va destacar “l’honestedat, l’amabilitat i l’aprovació” de l’audiència. “Va ser impressionant veure com la gent sabia de què anava i ens venia a saludar”, va relatar. Per a l’home que ha treballat en la representació des del novembre passat, “la gent va reaccionar molt bé, se’ls veia a la cara que estaven emocionats”.

I l’any que ve? Fortin va admetre que serà “un repte” superar Scalada Vision. “Mukhtar ha deixat el llistó molt alt i haurem de trobar una altra manera de commoure la gent d’Andorra”, va manifestar. Una pista: estaran atents als canvis tecnològics.

El banc de proves del circ

tracking