successos

Sant Julià demana al Govern mesures al barranc del riu d'Auvinyà

El comú assenyala que l’executiu té prevista una partida pressupostària per fer-ho possible

Sant Julià demana al Govern mesures al barranc del riu d'AuvinyàM. T. / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les intenses pluges de dijous van causar nombrosos desperfectes al primer tram de la carretera de la Rabassa per culpa de l’aigua que va baixar d’Aixirivall i la car­retera de Fontaneda, que va inundar el cementiri. Des del comú, el conseller major i de Serveis Públics, Joan Visa, va instar el Govern a actuar al barranc del riu d’Auvinyà per evitar que torni a passar.

Segons va explicar Visa, el comú de Sant Julià s’ha reunit recentment amb el Govern per tal de demanar que s’hi instal·lin preses dinàmiques per evitar que les pedres tornin a arribar al poble i frenar la celeritat amb què pot arribar a baixar l’aigua. Cal recordar que el riu d’Auvinyà va ser un dels causants de la forta tor­rentada que va omplir de terra i fang el poble. Visa va explicar que, segons els van informar des de l’executiu, hi haurà una partida pressupostària per a aquesta actuació, i que també s’ha previst actuar al riu de Llumeneres i al riu de l’Escobet. “Cal posar els mitjans per poder evitar que aquestes arribades d’aigua provoquin danys al poble”, va insistir el conseller, que demana que el Govern posi els mitjans econòmics per resoldre la situació, en la qual el comú hi posarà tots els mitjans humans necessaris. A més, hi va afegir, cal una canalització de l’antiga carretera de la Peguera, que no està asfaltada, per evitar que baixi terra cap a la carretera i el dipòsit d’Aixirivall.

Per contra, el conseller major va celebrar que els treballs duts a terme a principi de mandat per netejar embornals i barrancs han donat els seus fruits, i la tempesta de dijous no va provocar mals majors al poble, ni va obligar a interrompre el subministrament d’aigua potable a Aixirivall.

tracking