Política

Els demòcrates volen que el Tribunal de Comptes pugui sancionar els partits polítics

Els demòcrates volen que el Tribunal de Comptes pugui sancionar els partits políticsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La proposta de modificació de la Llei del Tribunal de Comptes que ha entrat Demòcrates per Andor­ra (DA) a tràmit parlamentari preveu que l’organisme supervisor pugui sancionar els partits polítics i les candidatures electorals que incompleixin la llei de partits polítics i finançament electoral. El grup parlamentari va entrar a tràmit, també aquesta setmana, la modificació d’aquesta darrera norma que, entre els canvis, preveu que els grups parlamentaris no puguin fer donacions als partits polítics.

Demòcrates per Andorra vol dotar el Tribunal de Comptes de noves funcions. A banda de sancionar els partits i incoar els expedients sancionadors davant dels incompliments a la Llei de sostenibilitat de les finances públiques i d’estabilitat pressupostària fiscal, es preveu que fiscalitzi l’activitat econòmica dels partits polítics, així que els números d’aquests també s’hauran de sotmetre a la seva anàlisi. Pa­ral·lelament, també li atorgà la funció d’òrgan consultor que ha de resoldre les consultes en matèria de comptabilitat pública i de la gestió pública que li sol·licitin els ens públics.

La modificació de la norma del Tribunal de Comptes també preveu suprimir que la substitució del president i els seus membres sigui rotatòria. Segons DA, no té cap sentit aquest requisit tenint en compte que tots tres s’han escollit, aquesta darrera vegada, al mateix temps. L’articulat també preveu que l’elecció la faci el Consell General, amb el vot favorable de les dues terceres parts dels seus membres en primera votació, per un període de sis anys renovable. En cas que no s’assoleixin els vots quedarà escollit el candidat que, en una segona votació, obtingui el vot favorable de la majoria absoluta.

tracking