Societat

Detingut per intentar matar l'exparella en un accident

L’home va estavellar el cotxe que conduïa contra un tot terreny que circulava en sentit contrari

Detingut per un accident per matar l'exparellaCynthia Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home de 23 anys va ser detingut dilluns pels mossos d’esquadra per intentar matar l’exparella en provocar un accident de trànsit. Els fets van passar pels volts de les deu de la nit de diumenge al punt quilomètric 233 de l’N-260, al terme municipal de Ribera d’Urgellet (Alt Urgell), a l’altura d’Adrall.

En un tram recte amb bona visibilitat dos vehicles van col·lidir. Un era un tot terreny amb tres ocupants que van resultar ferits lleument. L’altre era un Ford Escort de color blanc, conduït pel detingut, tot i que no era de la seva propietat. Es tracta d’un resident a la Seu d’Urgell des de fa anys i originari de Sevilla. Al vehicle també hi viatjava l’exparella i fonts pròximes al cas van explicar que fa uns dies l’home li havia comunicat la intenció de tornar a la ciutat natal.

La dona, tot i quedar ferida greument, va explicar als mossos que el conductor havia provocat l’accident intencionadament per intentar matar-la. L’home també va reconèixer la voluntarietat de l’acció mentre era atès pels serveis d’emergència.

A primera hora de la matinada de dilluns va ser traslladat a una habitació de l’hospital i va ser detingut com a presumpte autor d’un delicte d’homicidi dolós, en grau de temptativa, un delicte de danys i tres delictes lleus de lesions, per les ferides causades als ocupants del tot terreny.

De la investigació es desprèn que la tarda del sinistre el detingut havia quedat amb l’exparella per parlar. Mentre circulaven, va accelerar la marxa i va envair voluntàriament el sentit contrari per impactar amb l’altre vehicle amb la clara intenció d’acabar amb les seves vides.

Fonts de l’hospital de la Seu van informar ahir que els dos joves continuen ingressats i la seva evolució és “favorable”. La noia va patir diverses fractures en extremitats, el coxis i les vèrtebres baixes. El detingut, de la seva banda, va patir una fractura de tíbia i contusions múltiples. El centre hospitalari esperava ahir que el jutge decidís si el traslladaven a Lleida perquè pugui ser operat i ingressi a la presó.

tracking