Solidaritat

Una campanya es proposa enviar 8.500 euros a Lesbos

Naturlandia participarà a l’acció solidària amb una donació de 1.000 euros

Una campanya es proposa enviar 8.500 euros a LesbosSB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una campanya solidària s’ha proposat recaptar 8.500 euros al juliol per destinar-los a ajudar els refugiats de Lesbos. La iniciativa, impulsada per Sílvia Encinas, es vehicularà a través de l’ONG catalana Proactiva Open Arms que ofereix ajut sanitari a les persones que fugen de la guerra a través del mar i arriben a la costa de Grècia. Durant la presentació de la iniciativa, que va tenir lloc ahir a la sala d’actes d’Andbank, Encinas va mencionar la campanya en vigor de la Plataforma Conjunta d’Acció Humanitària de les ONG d’Andorra per recollir fons per ajudar els refugiats però va destacar que aquesta acció vol fer “un pas més enllà” i “ajudar els refugiats que es juguen la vida al mar”.

És per això que la proposta ha estat apadrinada per l’ONG de la qual és membre la metgessa del servei d’urgències de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell Anna Hernández, que aquest estiu tornarà a viatjar a Lesbos per realitzar tasques mèdiques i de rescat. Hernández va remarcar que és l’única andorrana de l’ONG i es va mostrar “molt contenta per la col·laboració que rebo d’aquest país”. De la seva banda, el sotsdirector d’Andbank, Josep Maria Cabanes, que també va participar a la presentació, va afirmar que “Andorra sempre ha sigut un país solidari” i va instar a “posar un granet més de sorra perquè persones que ho estan passant malament puguin viure de la manera més digna possible”.

Jornada a Naturlandia

La campanya consistirà en un sorteig benèfic que es durà a terme el 16 de juliol a Pyrénées i en el qual hi han participat una vintena d’empreses del país que hi han aportat els seus serveis i productes. Des d’avui i fins al dia 16 es podran adquirir les butlletes –cadascuna costa cinc euros i se n’han fet 1.500– en diferents establiments de la capital. A més, Andbank ha obert un compte per a tots aquells que vulguin fer aportacions econòmiques directament.

Per altra banda, el mateix dia 16 se celebrarà una jornada solidària a Naturlandia per aconseguir més diners per a la campanya. En concret, de la recaptació total l’ecoparc aportarà 1.000 euros a l’acció solidària.

Hernández va posar de manifest que justament ahir un veler medicalitzat de Proactiva va salpar del port de Badalona per dirigir-se a les costes de Líbia i ampliar el dispositiu d’ajut desplegat a Lesbos que protegirà i evacuarà els refugiats que intenten creuar el Mediterrani. A més, pel que fa a la vintena de persones que el Principat s’ha ofert a acollir, la metgessa va assegurar que “Andorra obre les portes als refugiats” i va afirmar que “no perdem l’esperança que això es pugui fer realitat ben aviat”.

tracking