Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
comunicació

El Govern defensa que Andorra Televisió es deixi d'emetre al Pirineu

El ministre Cinca assenyala que es va decidir que no tenia "massa sentit" continuar fent una inversió d'entre els 115.000 i els 120.000 euros a l'any per les emissions
Actualitzada 29/06/2016 a les 20:38
El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha defensat avui, arran de les preguntes dels periodistes, que Andorra Televisió es deixi d'emetre al Pirineu. Ha explicat que en base a un conveni que s'havia subscrit, el canal es podia veure no només a la Seu d'Urgell sinó també a d'altres comarques com la Cerdanya o el Pallars i ha recordat que aquest contracte es va acabar i que es va optar per no renovar-lo. La decisió es justifica, d'una banda perquè des de RTVASA s'està fent una aposta "molt clara" per Internet i tenint en compte que la televisió i el seu consum han canviat molt en els últims anys. A més, ha afegit, la qualitat d'emissió en aquests indrets no era "la que haguessin desitjat". Per tot això, ha destacat, es va decidir que no tenia "massa sentit" continuar fent una inversió d'entre els 115.000 i els 120.000 euros a l'any.

La Plataforma per la Llengua, però, ha denunciat que la decisió de deixar d’emetre Andorra Televisió a les comarques del Pirineu català "incompleix el conveni en matèria de televisió transfronterera signat entre la Generalitat, el Govern i sis ajuntaments catalans l’any 2010, en el qual els executius andorrà, català i municipals es comprometien a garantir que els continguts d’Andorra Televisió es distribueixin a diferents llocs del Pirineu". L’ONG del català lamenta la pèrdua de l'oferta de canals en català i que es priva la població del Pirineu d'aquest vincle amb la realitat andorrana i "reclama" que la televisió andorrana, així com el proveïdor Andorra Telecom, els governs d’Andorra i de Catalunya, i els sis ajuntaments que van signar l'acord, "no evadeixin les seves responsabilitats i procurin trobar solucions".
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477