Sistema financer

Les converses entre Fernández Díaz i De Alfonso mencionen Andorra i els Cierco

A les gravacions de 2014 el director de l'Oficina Antifrau confia que els diners de Trias siguin a BPA per obtenir-ne proves a través de la seva amistat amb els accionistes majoritaris

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els germans Cierco i Banca Privada d'Andorra apareixen a les converses entre el ministre de l'Interior espanyol, Jorge Fernàndez Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso. En una nova entrega d'àudios publicada avui pel diari Público, tots dos busquen fer sortir a la llum una possible acusació contra l'aleshores alcalde de Barcelona, Xavier Trias. Volen fer públic que té 12 milions d'eurosil·lícits a Suïssa i Andorra.

El ministre diu a De Alfonso que té proves sobre un compte que Trias tenia a Suïssa amb diners que després “són portats a la Banca d'Andorra”. Fernández Díaz assegura que té documents amb la quantitat exacta de diners, el número de compte i la data que va tancar el compte a Suïssa. A més, també esmenta que sap segur que un germà de Trias també té 20 milions a paradisos fiscals.

Més endavant de la conversa, De Alfonso introdueix el germans Cierco. Com que no tenen proves amb la informació bancària a Andorra sobre Trias, el director d'Antifrau diu que si el banc on l'exalcalde ha dut els seus diners des de Suïssa és la Banca Privada d'Andorra “seira una cosa bona, perquè Higini Cierco és un bon amic meu…i Ramón, que ja no el conec tant... Però Higini sí. Higini té por que se li trenqui el seu tema de Banco Madrid", explica al ministre, referint-se a la compra del banc madrileny per part de BPA. Així, confia que la seva amistat amb els Cierco pugui facilitar-los proves per acusar Trias.

tracking