TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

successos

Desmantellen a Espanya una xarxa de blanqueig russa amb connexions a Andorra

L'organització entrava els diners a Espanya a través d'enviaments en efectiu des d'Andorra

Desmantellen a Espanya una xarxa de blanqueig russa amb connexions amb AndorraGuàrdia civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La guàrdia civil ha desmantellat a Tarragona una organització criminal russa que tenia connexions amb Andorra. Segons ha informat avui la fiscalia, s'han detingut 8 persones d'origen rus, ucraïnès i espanyol per un suposat delicte de blanqueig de capitals per valor superior als 62 milions d'euros.

Les autoritats espanyoles assenyalen que l'activitat principal del grup consistia a blanquejar grans capitals procedents d'activitats il·lícites de dues grans organitzacions criminals russes a través de diverses empreses pantalla que tenien objectiu social la concessió de préstecs hipotecaris. D'aquesta manera es justificaven operacions financeres i inversions immobiliàries. I era, quan benefici econòmic que generava el grup havia de trametre's a Espanya, on Andorra entrava en joc: segons la fiscalia, els diners arribaven al país veí a través d'enviaments de diners en efectiu des del Principat, així com mitjançant diferents transferències internacionals fetes des de paradisos fiscals.

La investigació ha permès localitzar l'existència de vincles amb conegudes organitzacions criminals russes, relacionades directament amb mètodes il·legals per a l'adquisició d'empreses. Es tracta dels anomenats raiders, molt emprats als anys 90 per organitzacions eurasiàtiques.

En el marc de l'operació la guàrdia civil ha fet 19 registres en diverses localitats de les províncies de Tarragona i Barcelona.

tracking