Reportatge

Sant Joan porta turistes

Els hotels valoren positivament la festivitat de Sant Joan i alguns d’ells posen el cartell de ple, mentre que els comerciants relaten que hi ha hagut més moviment aquests dies, però no necessàriament s’ha traduït amb un increment de les vendes, tot i haver-hi rebaixes.

Sant Joan porta turistesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Riuades de gent circulaven ahir per les avingudes Carlemany i Meritxell. Anaven d’una botiga a l’altra on es podien llegir cartells com: Rebaixes o Promocions. Els descomptes, principalment, rondaven el 20%, tot i que hi havia reduccions de preus fins al 30%, 40% o fins i tot del 50%. La majoria dels transeünts eren estrangers i també ho demostren les bones xifres d’ocupació hotelera que s’han donat en el pont de Sant Joan, que, entre altres llocs, és festiu a Catalunya. Alguns dels establiments van penjar el cartell de ple. Aquest és el cas del Diplomàtic, que va tenir una ocupació del 100%. “A nosaltres ens ha anat molt bé el pont”, va destacar la recepcionista Sílvia Pastor.

L’hotel Panorama també va fer ple. Tot i així, segons Filipa Gómez, la sotscap de les recepcionistes, això no està relacionat amb la festivitat, sinó que del 21 al 26 de juny s’ha celebrat el campionat de futbol base Andorra International Cup. “No crec que fos pel pont, sinó perquè teníem un grup de nens bastant gran”, va puntualitzar González.

Tot i no arribar al cent per cent, des del Holiday Inn també es van mostrar satisfets amb l’ocupació, que va arribar al 97%, més de deu punts per sobre que els altres caps de setmana de juny on l’ocupació rondava entre el 86% o 84%.

Tot i no donar xifres, també hi havia bones sensacions en el Centric Atiram Hotel. “El cap de setmana hem tingut molta gent, pràcticament ple”, va destacar Daniel Gargosa, recepcionista d’aquest establiment. Un èxit que no va relacionat amb el pont, ja que van tenir entrades tant divendres com dissabte.

No sempre plou a gust de tothom. En el cas de l’hotel Màgic, el 24 de juny, que era festiu, es va omplir un 84% i el dissabte un 83%, unes xifres inferiors, per exemple, que el tercer cap de setmana de maig, quan el dilluns 16 era festa, va exposar Raquel Domínguez, cap de recepció. “Nosaltres el cap de setmana del 17 i 19 de juny vam tenir una ocupació del 100% i el 94%”, va ressaltar.

Més moviment, igual vendes

Entre els comerciants no hi havia gaires bones percepcions. Si bé van reconèixer que en el pont hi va haver més moviment a les botigues, això tampoc es va traduir en increment de les vendes, tot i que des del 15 de juny hi ha rebaixes. “El dissabte hi havia molta gent, però tampoc compraven. Vénen, passegen, miren, pugen, baixen, però res més”, va exposar Carmensa González, de la botiga de maletes MS l’avinguda Meritxell.

En la mateixa via es troba la botiga de roba Cashmere. Rafaela Arjona va explicar que en aquestes rebaixes les vendes estan anant més o menys igual que altres anys. “El dissabte potser hi va haver una mica més de moviment”, va reflexionar Arjona.

En una línia similar, Joan Faust, gerent de la botiga Roca&Ribes, va manifestar que les rebaixes estan anant com altres anys, però va puntualitzar que el pont sí que els ha donat un impuls. “Tenim un mes de juny bastant bo des del principi i el pont de Sant Joan ens ha acabat d’ajudar una mica”, va destacar.

tracking