Educació

Educació cobreix les vint places de professors que havia convocat

L’any que ve continuarà el procés per reduir el nombre de docents eventuals a l’aula

Educació cobreix les vint places de professors que havia convocatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera fase del procés engegat pel ministeri d’Educació per reduir el nombre de places ocupades per professors eventuals ha finalitzat amb la cobertura dels vint llocs de feina que s’havien tret a concurs. Tal com va recordar el ministre d’Educació, Èric Jover, s’han dut a terme “diversos processos, sempre que es fa un edicte és per parts”. La primera part és un concurs intern, per a empleats públics però que volen moure’s de lloc de feina. En aquesta fase ja es va cobrir una plaça. Després es va dur a terme el primer dels concursos externs, per a no funcionaris amb nacionalitat andorrana, i es van adjudicar sis places més. En la darrera fase del procés, per a no andor­rans, s’han cobert la resta de places convocades. “Les hem anat completant a mesura que han anat passant les etapes, el procés ha anat bé en aquest sentit”, va assenyalar Jover.

L’any que ve es convocaran nous edictes, va confirmar el titular d’Educació. De fet, la intenció expressada fa algunes setmanes pel ministre és fer-ho, com aquest any, al gener per tal que els docents que hagin guanyat les places s’incorporin al setembre, amb l’arrencada del nou curs.

Les mesures de contenció econòmica adoptades per l’administració per fer front a la crisi van paralitzar els edictes per contractar personal. Educació ha convocat les primeres proves per contractar funcionaris enguany, després dels anys d’aturada, ja que va constatar l’elevat nombre de professionals eventuals a les aules, alguns amb anys d’acumulació de contractes temporals. Són un total de 200 eventuals per a una plantilla de 900 treballadors educatius, i la intenció del ministeri és anar traient progressivament una part d’aquestes places –les que es consideren que no són fruit d’una necessitat puntual sinó ja consolidada– a concurs. Enguany s’han cobert llocs per a professors d’anglès, de francès o de matemàtiques.

Per a futurs edictes també es farà una reavaluació dels requisits per si es veiés convenient modificar-ne alguns. Els eventuals que s’han presentat han tingut puntuació extra pels anys d’experiència o les avaluacions que els han fet inspectors del ministeri.

tracking