Reportatge

De botxí a víctima

El 13 d’agost del 2013, en plena festa major d’Arinsal, un home va insultar i amenaçar-ne un altre, a qui va intentar agredir amb una ampolla. Però, abans que pogués fer-ho, va rebre diversos cops de la persona a qui volia pegar. Tots dos han acabat a la banqueta de Corts.

De botxí a víctimaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Buscava brega a la sortida d’una discoteca i finalment va ser ell qui es va endur la pitjor part en forma de cops de puny i coces. Tot va passar en una sala de festes d’Arinsal, concretament a l’aparcament d’una discoteca, l’agost del 2013, en plena festa major de la localitat massanenca. El noi va acabar la matinada al servei d’urgències i va passar de ser botxí a víctima ja que no s’esperava la reacció de la persona que havia increpat. Segons va explicar l’acusat en el judici celebrat fa uns dies al Tribunal de Corts, caminant cap al cotxe i acompanyat per un amic, van veure com una persona –en aquest cas la presumpta víctima– increpava la gent que passava pel seu costat. “Només li vaig dir que estàvem de festa major i que es tranquil·litzés. Que no calia dir aquestes coses i que tingués la festa en pau”, va explicar l’acusat a preguntes de la fiscal.

Va ser en aquell moment quan es va començar a posar la cosa seriosa. Segons el processat, la víctima el va començar a insultar. “Fill de puta. Ets un marica. Et mataré”. Aquestes van ser les paraules que hauria dit l’agredit segons abans que, va explicar l’acusat, es dirigís amb una ampolla a la mà contra ell amb intenció d’agredir-lo. “Venia cap a mi amb la intenció d’agredir-me. Jo el vaig empènyer i li vaig donar dos cops de puny”, va assegurar el presumpte agressor.

Per a la víctima, que també és processat ja que està acusat per haver amenaçat de mort el seu presumpte agressor, la versió és molt diferent. Va assegurar davant del Tribunal de Corts que en cap moment va insultar ningú i que ni molt menys va intentar agredir cap persona amb una ampolla a la mà. Va assenyalar que l’altre acusat no només el va empènyer i li va donar dos cops de puny, sinó que quan es trobava al terra va rebre una sèrie de cops de peu al cos i al cap que van acabar amb ell a l’hospital. “Pensava que hi havia més d’una persona pegant-me per la rapidesa dels cops. Crec que vaig perdre el coneixement”, va dir. I va reiterar diverses vegades que ell es trobava tranquil·lament a l’aparcament de la sala de festes i que va rebre una pallissa sense cap provocació seva prèvia.

L’únic testimoni, amic del presumpte agressor, va coincidir en versió amb el seu company de festa aquella nit. Va parlar d’insults previs, d’amenaces de mort, d’intent d’agressió amb una ampolla i de dos cops de puny del seu amic. La fiscalia acusa l’agressor d’un delicte de danys dolosos i l’altre d’amenaces. Les defenses els volen absolts.

tracking