Reportatge

Sense pena per les fotos

La justícia absol un home acusat de gravar i difondre vídeos de contingut sexual d’ell amb al seva parella i fotos de la noia nua. Amb tot, se’l condemna per un delicte menor d’amenaces de mort i maltractaments en l’àmbit domèstic.

Sense pena per les fotos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L‘exparella l’acusava de maltractaments, amenaces i d’haver volgut perjudicar-la, un cop van trencar la convivència, difonent vídeos seus tenint relacions sexuals o d’ella dormint nua. També d’haver anotat el seu telèfon a portes de lavabos d’homes d’un bar de la capital i d’una gran superfície, fet que havia comportat que la truquessin homes demanant-li si era escort. Finalment, però, el Tribunal de Corts, no ha vist delicte pel que fa a les fotos i vídeos. En una sentència recent, ha decidit absoldre l’acusat del delicte major de gravació i difusió d’imatges que atempten contra la integritat de les persones.

En el judici, l’home va admetre que havien gravat vídeos, però amb consentiment mutu i que en cap cas els havia enviat a ningú. La dona només va aconseguir que un dels receptors li mostrés les imatges i l’acompanyés a la policia, però en aquella gravació no es veia la cara de la noia.

Ara bé, la justícia sí que ha considerat verídiques la resta d’acusacions i per aquest motiu ha condemnat l’home pel delicte menor d’amenaces de mort no condicionals i pel delicte menor de maltractaments en l’àmbit domèstic. L’home s’enfronta a 10 mesos de presó condicional qualificada a tenir una feina. En aquest sentit, com que hi havia reincidència en amenaces de mort, el processat haurà d’acreditar durant dos anys que té feina per evitar entrar a la presó. A més, haurà d’estar dos anys sense poder entrar en contacte amb la víctima.

Tot i així, la condemna és menor del que demanava l’acusació, que el dia del judici havia sol·licitat quatre anys de presó condicional per al processat, un dels quals qualificat a acreditar ocupació laboral i a no entrar en contacte amb la dona durant sis anys.

D’altra banda també es va absoldre l’acusat d’un delicte menor d’amenaces no condicionals amb arma de foc i de furt. I és que en el relat de la víctima també s’assenyalava que en un dels episodis de maltractaments ell va agafar un ganivet i que després de la ruptura es va endur totes les seves pertinences. Fins i tot va relatar que una matinada li va punxar les rodes del cotxe i la va tornar amenaçar ja que ella no va accedir a obrir-li la porta de casa. Uns fets que l’home va negar constantment. La fiscalia donava per bona la versió de la denunciant recordant la llarga llista d’antecedents de l’acusat.

tracking