Política

Meritxell Mateu parla de drets humans i pena de mort

Meritxell Mateu parla de drets humans i pena de mort

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera general de Demòcrates per Andorra (DA), Meritxell Mateu, ponent general sobre la pena de mort de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, ha pres part en el seminari organitzat per l’Institut Internacional pels Drets Humans-Fundació René Cassin que tenia com a objectiu l’anàlisi legal de les pràctiques nacionals que protegeixen i defensen els drets humans davant de la pena de mort, segons va exposar DA en un comunicat de premsa.

El seminari, moderat per l’expresident del Tribunal Europeu dels Drets Humans, Jean-Paul Costa, ha servit per analitzar els mecanismes que es poden promoure tant des del Consell d’Europa com des de les Nacions Unides “per abolir o per contenir la pena de mort i per privilegiar el sistema de protecció dels drets humans”, van especificar els demòcrates. Tanmateix, es van posar sobre la taula casos concrets d’estats com França, Bielorússia o el Japó.

En qualitat de ponent de l’Assemblea Parlamentària, la consellera de DA va ser l’encarregada del torn final de conclusions. El seminari va comptar amb el suport del ministeri d’Afers Exteriors i del Desenvolupament Internacional de França i la representació permanent d’Alemanya al Consell d’Europa.

tracking