Energia

FEDA garanteix que la cogeneració compleix amb la seguretat

Moles assegura que complirà amb les normatives internes i externes

FEDA garanteix que la cogeneració compleix amb la seguretatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director de FEDA, Albert Moles, garanteix la seguretat de la planta de cogeneració de Soldeu. En la darrera sessió del Consell General, la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, va reconèixer, a pregunta del liberal Josep Majoral, que no s’havia elaborat un “pla de perillositat” per al transport i emmagatzematge del gas liquat amb el qual funcionarà la instal·lació. Tot i això, la mateixa Calvó també va apuntar que “la planta compleix amb la normativa de seguretat i instal·lació”.

L’extrem el confirma Moles, que apunta que “estem homologats amb la norma de seguretat i higiene en el treball”, i afegeix que “hem fet estudis i plans de riscos, tant en l’entorn com en el personal”. També detalla que “ho hem fet amb empreses homologades en l’àmbit europeu”. Sobre el transport, el director de FEDA assegura que “no hi ha cap preocupació”. “El gas vindrà d’Espanya, i si els espanyols ens envien el gas és perquè la planta està homologada i feta degudament”, indica Moles. A més, reconeix que “per al propi funcionament necessitarem els certificats” d’emmagatzematge i transport.

La planta de cogeneració de Soldeu tindrà un cost d’11,7 milions d’euros, tal com va assegurar la ministra, una xifra lleugerament superior als vora 11 milions que s’havien previst inicialment, i que va qualificar de “divergències poc importants”. La instal·lació està previst que entri en funcionament a l’octubre i aquest estiu ja se signaran els precontractes amb 14 edificis del nucli que rebran subministrament. S’espera que s’arribi a 17, a més de quatre hotels d’Incles i hi ha la porta oberta que la xarxa s’allargui fins al Tarter, una opció que es podria fer realitat “l’any que ve”, segons avança Moles.

Calvó va explicar que la planta permetrà reduir en un 27% les emissions de CO2 a l’atmosfera. El director de FEDA ofereix una altra dada: “S’emetran un 97% menys de partícules contaminants, que són les que generen els núvols” tòxics a les ciutats.

tracking