detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’esforç i la constància és el que ha portat cinc alumnes a guanyar la XIV edició del Premi Nacional de l’Estudi. Són l’Oriol Martínez del sistema educatiu andorrà, Mireia Canut de l’espanyol, Marc Rodríguez del francès, Vanessa Días del batxillerat professional andorrà i Jessica Pereira del batxillerat professional francès.

“És un premi a l’esforç i a la competència dels estudiants”, va ressaltar el ministre Èric Jover, durant l’entrega dels diplomes que acrediten aquests estudiants com els millors d’Andorra en la seva modalitat d’estudis. Però arribar fins aquí no ha estat fàcil, expliquen els joves. Darrere hi ha moltes hores de colzes sobre la taula. “Has d’estudiar bastant per arribar a tenir bones notes”, va assegurar Jessica Pereira, que va cursar els seus estudis al Lycée Comte Foix, a Andorra la Vella. Rodríguez, que el pròxim curs iniciarà els estudis d’administració i direcció d’empreses a la Universitat d’Andorra, es va mostrar molt contenta per aquest reconeixement que va dir s’aconsegueix “amb la capacitat d’estar molt atent a classe i revisar els apunts cada dia abans d’anar a dormir”.

El seu company en el Lycée, el Marc Rodríguez, que va cursar el batxillerat científic i que a partir de setembre cursarà enginyeria física a Tolosa, va afirmar que per tenir bons resultats “s’ha d’entregar el treball al dia i si surt malament, doncs seguir fins que et surti bé”.

L’Oriol Martínez també vol estudiar a Tolosa, en el seu cas física. Va confessar que per a ell és un “orgull molt gran” haver guanyat aquest premi que volia aconseguir des que va començar batxillerat. “El més important és conèixer-te a tu, com funciones i com ho has de fer per poder estudiar i consolidar els conceptes”, va destacar Martínez.

La Mireia Canut va reconèixer que hi ha dedicat moltes hores, però que també és una qüestió de saber-se organitzar. Ella, a banda d’estudiar, també feia natació, competia i feia d’entrenadora d’aquest esport. Canut estudiarà a la Universitat Ramon Llull de Barcelona el grau en anglès de direcció i gestió hotelera. “El meu objectiu és viatjar, veure món i fixar-me en com fan les coses a fora per si torno intentar incorporar aquí les coses de fora i tirar endavant el país”, va concloure.

tracking