Turisme

Els hotelers preveuen un 72% d'ocupació

Consideren que serà un cap de setmana “normal” i a la capital és on hi ha més reserves

Els hotelers preveuen un 72% d'ocupacióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Hotelera (UH) preveu que l’ocupació per a aquest cap de setmana (coincidint que en alguns territoris veïns, com a Catalunya hi ha un pont de tres dies) se situï al 72%. Des de l’entitat que agrupa la major part dels hotels del país van explicar que es considera un cap de setmana “normal” i que es veu condicionat tant pel fet de la celebració d’eleccions a Espanya el diumenge, com pel fet que ja fa bon temps i la gent opta més per destins de platja que de muntanya.

En aquest sentit es va explicar que per parròquies, els millors registres es preveuen a Andorra la Vella on ahir a la tarda les reserves ja ascendien al 85%. Per darrere seu s’hi trobaven les par­ròquies d’Escaldes-Engordany i Sant Julià de Lòria amb un 78%. En el cas de les valls del nord les dades provisionals situaven l’ocupació en un 70% i en el cas de les valls d’orient la xifra es reduïda fins a prop del 50%.

Les dades es corresponen a les estades per a les nits de divendres i dissabte. En aquest sentit, mentre el divendres es preveia un 74% d’ocupació de mitjana, el dissabte la xifra es reduïa fins al 70%. Amb tot, des de la UH es va remarcar que es tractava de dades provisionals que a darrera hora podrien canviar.

Des de l’associació Autèntics Hotels d’Andorra, en canvi, les previsions no eren tan optimistes. La presidenta de l’entitat, Cristina Canut, va explicar que les previsions, en el seu cas, situaven l’ocupació per a aquest cap de setmana entre el 40 i el 50% “sent optimistes”. Canut va admetre que sovint es troben “una mica per sota que la Unió Hotelera”, però va assenyalar que el mes de juny “està sent força fluix”. Així, va assegurar que “entre setmana pràcticament no treballem” i va recordar que en el cas de les par­ròquies altes encara hi ha molts establiments que estan tancats.

Com en el cas de la Unió Hotelera, va explicar que “serà un cap de setmana que no el notarem especialment” i que “no treballarem més que el cap de setmana passat. Amb tot, va apuntar que és probable que “a última hora canviïn les xifres” ja que va assenyalar que en aquesta època és habitual que els clients efectuïn les reserves al darrer moment. “I sobretot en destins fora de la platja, que saben que hi ha lloc”, va dir.

tracking