Dispositiu policial

La policia mobilitzarà tots els efectius pel Tour

Amb l’objectiu principal de garantir la seguretat ciutadana, no s'ha permès efectuar vacances ni descansos al personal policíac durant aquests dies

La policia comprarà un segon radar mòbil aquest estiuArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb motiu de l’arribada del Tour de França a Andorra els pròxims 10,11 i 12 de juliol, la policia d’Andorra mobilitzarà la totalitat dels efectius disponibles destinats a cobrir aquest esdeveniment amb l’objectiu principal de garantir la seguretat ciutadana.

Per aquest motiu, no s'ha permès efectuar vacances ni descansos al personal policíac durant aquests dies i els serveis es modificaran per tal de garantir en tot moment la seguretat dels visitants i dels professionals que acompanyen l'esdeveniment, així com del conjunt de la ciutadania.

Com a mesures excepcionals, es reforçaran els punts fronterers els dies previs a la competició, cobrint les fronteres 24 hores, i incrementant els controls d'entrada al país. La seguretat també estarà garantida des de l'aire amb personal de la policia. Tanmateix, tots els punts considerats sensibles amb motiu del pas del Tour seran reforçats a nivell de la vigilància policial, així com els allotjaments, aparcaments i llocs d'afluència de públic. Cal destacar també que la policia està en constant comunicació amb els grups antiterroristes dels països veïns i europeus, degut a l'alerta terrorista existent a Europa.

Els gendarmes francesos que acompanyen al Tour entraran a Andorra però únicament amb funcions d'acompanyament, ja que és responsabilitat i competència dels serveis policials d'Andorra la seguretat en territori nacional.

L'obertura i el tancament de la carretera s'efectuarà pel personal policial andorrà, que també acompanyaran el gruix dels ciclistes conjuntament amb les motocicletes dels serveis francesos.

Tanmateix, des de Vielha fins a Andorra, hi hauran dos comandaments policials andorrans que efectuaran l'etapa sencera, un en un vehicle dels mossos d'esquadra i l'altre en un de la Gendarmerie, per tal de coordinar el dispositiu una vegada aquest accedeixi al país.

Respecte a la línia d'arribada es disposarà d'un centre de comandament avançat, on s'hi trobaran presents tots els actors que intervenen en el dispositiu de seguretat del Tour.

Pel que fa a la xarxa viària per on transita el Tour, es garantirà la seguretat amb policies repartits en llocs estratègics, per tal que no accedeixin a la carretera vehicles ni vianants, mentre aquesta estigui tancada.

Tanmateix, les autoritats de seguretat demanen a la ciutadania seguir les següents recomanacions:

- No llençar objectes a la calçada durant el pas de la caravana.

- No creuar els carrers des del moment que el vehicle pilot talli la carretera.

- No estirar els braços per tocar als ciclistes, ni posar els peus a la carretera, ni apropar-se al gruix dels ciclistes.

- Els infants haurien d'anar acompanyats en tot moment d'un adult.

- Escoltar i respectar les indicacions de seguretat que la Policia i la Gendarmerie, que s'aniran donant a traves dels vehicles de seguretat durant el pas de la caravana.

- Evitar la presència de mascotes, i en cas d'existència d'aquestes, tenir-les en tot moment lligades i controlades.

tracking