Turisme

Un 4,5% menys de vehicles entren al país durant el maig

Malgrat això, en els cinc primers mesos d'enguany  la xifra ha augmentat un 3,4% en relació l'any passat

Imatge de cues de cotxes prop de la frontera amb EspanyaANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons les dadesfacilitades avuipel departament d'Estadística, el nombre de vehicles que ha entrat al país durant elmaig (322.092) suposa un descens respecte el mateix mesde l'any passat del 4,5%. El total de turismes ha tingut una variació percentual negativa del 4,8%, mentre que el de vehicles pesants ha pujat un 4,9%.

Les dades també mostren que els turismes provinents d’Espanya han tingut un augment de l'1,6%, mentre que els provinents de França han baixat un 15,9%. Pel que fa als vehicles pesants, hi ha hagut un creixement del 9,9% per la frontera hispanoandorrana i un descens del 26,1% per la francoandorrana.

Malgrat això, durant els cinc primers mesos d'enguany i respecte al mateix període del 2015, s’ha produït un increment del 3,4% del nombre de vehicles, un 3,7% més dels provinents de França i un augment del 3,2% dels que han vingut d'Espanya. Així mateix les xifres mostren que el nombre de vehicles que ha entrat al país durant els darrers 12 mesos ha estat de 4.213.850, el que representa un augment del 2,6% respecte al període anterior, en què van entrar un total de 4.106.073 vehicles. Els vehicles que han entrat per la frontera hispanoandorrana han augmentat un 3,4% i els que han entrat per la francoandorrana, un 1,1%.

tracking