Reportatge

La gent gran demostra les seves habilitats esportives

La zona esportiva del Prat del Roure va acollir part de les proves en què padrins de totes les parròquies van demostrar les seves habilitats esportives.

La gent gran demostra les seves habilitats esportivesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alguns s’havien posat les piles des que es va saber que hi hauria la competició. Altres són esportistes habituals. Ahir quasi 380 padrins i padrines del país van demostrar que malgrat l’edat es troben en plena forma. La primera edició dels Jocs esportius de la gent gran els va motivar i tothom es va mostrar encantat amb la cita.

“Ja no puc més”, exclamava la Dolores, una de les participants provinent de la Massana, mentre s’asseia a descansar una mica després de participar en la prova del joc d’orientació. Com si fos el joc de l’oca, cada equip llança el dau i ha de cór­rer a buscar el número de foto que els correspon. Els més ràpids s’enduien la prova. “Anàvem força bé, però ella [referint-se a la seva companya] s’ha fet mal i llavors hem arribat tard. Ens han guanyat”, lamentava la Teresa, un padrina de Sant Julià. De fet, la seva mala sort havia començat abans de la cita esportiva. “Fa cinc dies que m’han operat de cataractes i només he pogut fer marxa i orientació”, relatava, assegurant que habitualment també “jugo a la petanca i faig country, però fent tan poc de l’operació no he pogut fer res perquè no podia abaixar el cap”.

A la zona esportiva del Prat del Roure era un no parar d’activitat. Minigolf, curses d’orientació, proves de destresa... per no parlar del billar, la natació o el ball de saló, el rummikub o el dominó que es duien a terme a la tarda.

“Estem molt contents de participar. La inauguració ha estat preciosa i ens ho estem passant molt bé”, destacaven el René i la Maria Dolors, un matrimoni de la capital. La Montser­rat també assegurava que la jornada estava sent “molt divertida i està molt ben organitzat”. I és que a part del vessant competitiu, ahir va ser una dia de trobada i de diversió entre amics. Un aspecte que també destacava el vicepresident del Comitè Olímpic, Jacint Risco, que és qui han impulsat els Jocs. “Participar és important, però també passar-s’ho bé.” Ells es mostrava optimista que aquests Jocs puguin tenir continuïtat, assegurant que “és saludable per a tot el país”.

La inauguració es va fer al pavelló del Prat Gran d’Escaldes, on totes les delegacions van desfilar davant les autoritats. I Escaldes es va erigir com a campiona.

La gent gran demostra les seves habilitats esportives

tracking