Política

Ribas afirma que el país ha d'estar “atent” a la globalització

Ribas afirma que el país ha d'estar “atent” a la globalitzacióN. S. I.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Andorra està preocupada pel que passarà amb la globalització”, va destacar ahir Òscar Ribas, excap de Govern, al Diari. Ribas va fer aquestes declaracions en el segon dia de les jornades Forces globals, veus locals, del grup Ganjavi International Center (NGIC), organitzades per la Fundació Julià Reig.

“Si els estats grans tenen incertesa amb el que passa amb la globalització, imagina’t com de nerviosos hem d’estar els petits estats”, va argumentar Ribas. Per això, va exposar que el país ha d’estar “atent a les anàlisis” sobre “com evolucionarà la globalització”.

Les jornades, que van reunir una vintena de caps d’Estat en actiu o retirats durant dilluns i ahir, van abordar qüestions com ara la globalització, la desigualtat, el conflicte a l’Orient Mitjà o l’increment dels discursos d’extrema dreta i populistes a Europa i els Estats Units.

En aquesta trobada, segons Ribas, es van posar en evidència “les visions diferents entre l’oest i l’est d’Europa”. A més, va apuntar que també es va ressaltar que “Occident vol imposar la seva democràcia i que té poca flexibilitat d’acceptar l’Orient”.

La subsíndica, Mònica Bonell, que ahir va participar a la clausura, va dir que en aquest tipus de jornades Andorra pot aportar la seva experiència com a petit Estat. “Des de la nostra petitesa explicar la nostra experiència”, va assenyalar. També va indicar que col·laborar o acollir aquests fòrums els enriqueix escoltant les experiències dels altres. “Som un poble Estat i com a Estat hem d’estar allà on ens toca”, va manifestar Bonell.

“No és un fòrum de declaracions o d'instruccions del que s’ha de fer, però és un grup de persones amb molta influència que enriqueixen la discussió”, va destacar el copresident d’NGIC, Ismali Serageldin, durant la ponència de clausura. El grup es tornarà a reunir al juliol a Bakú, on espera arribar a les seves conclusions finals.

tracking