Turisme

Satisfacció entre les cases rurals per la valoració dels serveis a la nova llei

Consideren que els pot ser avantatjós perquè asseguren oferir un tracte molt proper i familiar

Satisfacció entre les cases rurals per la valoració dels serveis a la nova lleiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les cases rurals donen el vistiplau a la intenció del Govern de valorar els serveis que ofereixen els allotjaments turístics a la nova llei, ja sigui a partir dels comen­taris que hi ha a Internet, en pàgines com ara Booking.com o Trip Advisor, o a través d’altres mecanismes de màrqueting.

Paqui Pavón, propietària de la casa rural Borda Patxeta, de Canillo, considera beneficiós que s’analitzi aquest paràmetre. “Està bé que es valori el tracte familiar. Els nostres clients no es troben amb empleats, sinó amb una família”, comenta.

La seva opinió és compartida per Rosana Prieto, propietària del Parador de Canòlich, a Bixessarri. En el seu cas legalment són un hotel però tant les característiques de l’establiment “com el tracte que donem és d’una casa rural”. “El client és com de casa, et coneix pel nom, et demana el tipus de cuina que vol, i vol que li recomanis coses”, assegura Prieto. Creu que la qualitat del servei és important que es valori, i aposta per fer-ho extensiu a altres sectors com el comerç, on creu que “es tracta bastant malament la gent”, fet que resta potencial al país, “perquè si no els tractes bé no tornen”, assegura.

Pel que fa a la ponderació dels serveis, el ministeri de Turisme vol que es faci a partir dels comentaris a Internet. Un punt que també agrada al sector: “Serà més dinàmic que només fer una avaluació un cop l’any. Però també pot ser molt subjectiu perquè no és el mateix valorar un bungalou que un hotel de 5 estrelles”, raona Josep Maria Pui, propietari de la casa rural de la Borda del Mollà, als Cortals d’Encamp.

D’altra banda, una de les inquietuds que tenia el sector era que es poguessin construir noves bordes de muntanya. Un extrem que el ministeri finalment ha descartat i que Pavón celebra. “No em fa por la competència, però no vull que s’espatllin les muntanyes. Hi ha bordes precioses que es poden rehabilitar, no cal construir res”, afirma, i detalla que “si se’n fessin de noves ja no serien típiques”.

tracking