Infraestructures

Les millores a l'aeroport de la Seu estan pendents de nou govern a Madrid

Camp diu que la decisió sobre el GPS està “en suspens” fins que hi hagi executiu a Espanya

Les millores a l'aeroport de la Seu estan pendents de nou govern a Madrid

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Turisme, Francesc Camp, considera molt complicat que l’aeroport d’Andorra-la Seu pugui rebre vols comercials de manera regular fins que no hi hagi un nou govern a Espanya. Camp, en declaracions al Diari, va recordar que un dels motius pels quals la infraestructura no acaba d’arrencar és la inexistència d’un sistema d’aproximació a la pista d’aterratge basat en la tecnologia GPS, que permeti operar vols en condicions de poca visibilitat. Per fer-lo servir només cal l’autorització del ministeri de Foment (actualment tots els avions estan equipats amb els aparells per fer ús d’aquesta tecnologia), una demanda que la Generalitat de Catalunya, propietària de l’aeroport, va fer gairebé fa un any i de la qual encara no ha rebut resposta. “Qualsevol decisió [sobre el GPS] està en suspens fins que no hi hagi nou govern a Espanya i això s’està allargant”, va assenyalar el ministre de Turisme, que hi va afegir que “en el moment que hi hagi un nou executiu, les converses es reprendran”.

Camp va insistir que “tothom sap que calen complements per facilitar l’aproximació a l’aeroport de manera automàtica”, i que “sense GPS és difícil tenir vols regulars amb companyies amb cert renom o que ja estiguin oferint vols en altres aeroports.

Cap notícia d’Andorra Airlines

L’única companyia que ha mostrat interès real per operar a l’aeroport, Andorra Airlines, fa setmanes que no dóna senyals de vida, malgrat que en el darrer comunicat publicat a final d’abril va anunciar que començaria a fer vols a la Seu els darrers dies de maig o a començament de juny. El ministre va indicar ahir que fa temps que no tenen cap contacte amb l’empresa i va assenyalar que tractant-se d’un mercat petit “considera lloable que hi hagi projectes per a l’aeroport”.

El Diari fa setmanes que intenta, sense èxit, posar-se en contacte amb Andorra Airlines. La pàgina web de la companyia fa mesos que tampoc s’actualitza.

JORNADA DE PORTES OBERTES A LA SEU DISSABTE VINENT

Les instal·lacions de l’aeroport d’Andorra-la Seu estaran obertes al públic dissabte que ve. Aeroports de Catalunya ha organitzat aquesta jornada de portes obertes perquè tot aquell que vulgui conèixer de prop la infraestructura ho pugui fer. Serà entre les deu del matí i les dues de la tarda i el programa inclou una exposició d’aeronaus, una petita fira de productes elaborats per artesans de la zona, un dinar popular a base de botifar­ra i pa amb tomàquet, i inflables per als més petits. La jornada compta amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, els ajuntaments de Montferrer i Castellbò, Ribera d’Urgellet i la Seu d’Urgell, i la Federació Aèria Catalana.

tracking