Turisme

Thomas Cook manté els vols a Alguaire i estudia anar a la Seu

La companyia renova l’acord amb Aeroports de Catalunya per a dos anys

Thomas Cook manté els vols a Alguaire i estudia anar a la SeuArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’operador britànic Neilson Thomas Cook i el govern de la Generalitat de Catalunya van anunciar ahir que han arribat a un acord per tal de mantenir els vols a l’aeroport d’Alguaire que serveixen per portar, cada hivern, milers de turistes a les pistes d’esquí del Principat. Segons va detallar al Diari el responsable de Neilson al país, Ian Archer, el contracte s’ha signat per a dues temporades més una d’opcional en funció de com vagin les dues primeres.

Aquesta ampliació de la relació amb Aeroports de Catalunya podria portar, també, activitat a l’aeroport de la Seu. I és que l’operador britànic ha iniciat les converses amb Aeroports de Catalunya per tal d’estudiar si és viable econòmicament, per a la temporada d’hivern, dur algun vol “puntual i amb poca capacitat” a l’aeroport de la Seu. “No hi ha res concret i tot està en una fase molt inicial, però ho estudiarem”, va detallar el responsable de l’operador turístic, que va deixar clar que la clau seran els números. “Són avions amb menys places i per tant el preu per persona és més car. Hem de veure si és assumible”, va remarcar, afegint que a les converses també hi és present el Govern d’Andorra. Si finalment s’arribés a concretar, doncs, seria una manera de poder fer arribar esquiadors britànics al Principat de manera més directa.

Amb tot, el que sí que va quedar clar ahir és que almenys durant dues temporades més la companyia seguirà portant esquiadors al país. En l’acord signat amb la Generalitat s’ha previst mantenir els quatre vols que ja es tenien fins ara a Londres, Manchester i Birmingham durant 17 setmanes. Tot plegat farà que arribin a l’aeroport lleidatà entre 10.000 i 10.500 turistes, en funció de si s’amplia el nombre de vols durant el cap d’any o el mes de febrer.

Altres aeroports

Ian Archer va explicar que han estat sis mesos de negociacions i que pel mig s’han buscat alternatives a Lleida, una de les quals l’aeroport de Tolosa. Amb tot, el risc de talls a la carretera per la neu i l’encariment de trobar una ruta alternativa l’han descartat.

tracking