Reportatge

Lluita per la dignitat

La FAAD va acomiadar el seu president, Pere Valls, en un emotiu acte en el qual es va recordar el seu treball per afavorir els discapacitats.

Lluita per la dignitatXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb la seva família, damunt de l’escenari, i una forta ovació dels assistents, dempeus, desenes de persones van voler donar ahir el darrer adéu al president de la Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD), Pere Valls.

Tal com ell mateix havia expressat, no hi va haver cerimònia religiosa i, després d’un acte íntim a Sabadell, Andorra el va acomiadar rendint-li un homenatge a la sala d’actes del comú d’Escaldes.

Emocionat de recordar-lo, el gerent de la FAAD, Jacint Risco, el definia com “un lluitador per la dignitat de les persones” que va fer “un canvi que va irrompre en el món de les persones amb discapacitat”. El seu antecessor a la federació, Lluís Samper, destacava la seva implicació i lamentava que “malgrat que hi ha gent capacitada, ha deixat el llistó molt alt”. De la seva tasca remarcava el seu treball en la inserció laboral del col·lectiu “com un avenç que li devem a ell”. En aquest sentit, la secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll, avançava que properament presentaran accions concretes per desenvolupar en aquest àmbit, tal com es va acordar en el dar­rer Consell Nacional de Discapacitats (Conadis), encara amb Valls.

L’homenatge va comptar amb un vídeo en el qual es va fer un repàs de la seva trajectòria a la FAAD i en el qual es recollien algunes de les seves manifestacions per afavorir la integritat del col·lectiu i les seves reivindicacions. La FAAD va voler obsequiar la família amb una fotografia de Valls, a les portes de la federació. I amb un recull de fotografies mentre sonava May way de Frank Sinatra, per cloure l’homenatge, més d’un no va poder aguantar les llàgrimes.

tracking