Andorra acull una Aula Confuci per a estrènyer les relacions amb la Xina

El país acull una Aula Confuci per a estrènyer les relacions amb la XinaS. F. / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb l'objectiu d'internacionalitzar la Universitat d'Andorra (UdA),millorar la capacitat del país per a atendre un mercat emergent en el sector turístic i facilitar l'establiment de relacions d'Andorra amb laXina, s'ha signatavuiel conveni per a la creació de l'Aula Confuci. A més de l'aprenentatge de llengües, l'Aula Confuci comptarà a més amb la participació de la Cambra de Comerç per aprofundir en les relacions comercials amb aquest país. Amb la creació d'aquesta Aula, Andorra és el país número 136 que compta amb un centre d'estudis d'aquestes característiques.

L’Aula Confuci d’Andorra oferirà cursos de llengua xinesa, cultura i activitats culturals en centres d’ensenyament superior, instituts i escoles, organismes del país. Dins de les seves competències dissenyarà i oferirà formació especialitzada en llengua i cultura xineses dirigida al sector turístic.

Precisament, al conveni de signatura hi ha assistit el ministre d’Educació i Ensenyament Superior que ha destacat la potència cultural de la Xina. “No hem de negar que hi ha un interès econòmic amb la Xina on s’està generant uns volums de turisme i hem d’estar preparats per poder atraure el mercat xinès i anar a buscar ofertes de negoci” ha dit el ministre.

El director de l’institut a Barcelona Chang Shiru ha celebrat la incorporació d’Andorra a les més de mil aules i instituts xinesos que es troben escampats arreu del món: “Andorra ha d’estar al mapa dels Confuci, i el Govern va prendre la decisió d’obrir l’aula, i amb Andorra ja són 136 països que disposen d’aula o bé institut Confuci”, ha dit. El rector de la Universitat, Miquel Nicolau, ha destacat les formacions més pràctiques que es podran realitzar adreçades al sector de l’hosteleria i el comercial, “no és un projecte qualsevol, perquè es troba alineat amb molts eixos estratègics de la universitat, com és el de la internacionalització”. A més, el rector ha destacat que el 7 de juliol s’iniciarà un curs que serà l’estrena d’aquesta formació, de llengua, cultura i coneixement per millorar les relacions del turisme i les relacions comercials.

L’Aula Confuci d’Andorra s’ha pogut crear gràcies a l’aprovació de Hanban (Oficina central de l’Institut Confuci) i compta amb el suport institucional del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior del Govern d’Andorra i de l’Oficina d’Afers Educatius de l’Ambaixada de la República Popular de la Xina.

La jornada inaugurals’ha celebrat amb un recital de poesia Tang amb música de guzheng (cítara xinesa), i tallers culturals de cal·ligrafia, pintura xinesa, horòscop xinès, balls folklòrics i kung-fu.

tracking