Solidaritat

El policia que buscava una cadira de rodes per a un jove kenyà n'aconsegueix cinc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’agent de policia Miquel Àngel García que ahir va fer una crida a través del Diari per trobar una cadira de rodes per a un jove de 24 anys paralític que viu a la regió del Maasai Mara de Kenya ha lograt el seu objectiu per partida quíntuple. El noi, que només es pot desplaçar arrossegant-se o carregat per la seva mare, rebrà una de les cinc cadires aconseguides –en aquest cas cedida pel comú d’Escaldes-Engordany– de mans del propi García que es desplaçarà al país africà el proper 24 de juny. L’agent es mostrava ahir “molt content” perquè “la resposta de la gent m’ha permès veure el compromís de la societat” en aquest tipus de causes.

La segona de les cadires ha estat cedida per la Federació d’Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD) i la tercera per la residència El Cedre. Les dues restants han estat ofertes per dos particulars. García només podrà viatjar amb dues de les cinc cadires. Una per al Noodarami, el jove kenyà, i l’altra l’entregarà a l’hospital del Maasai Mara on porta medicaments. La tercera la cedirà a una dona d’Andorra que té una malaltia degenerativa i que la comença a necessitar per moure’s. Per la resta de cadires està buscant les persones que les necessitin.

L’agent va explicar que per problemes logístics només pot portar dues cadires fins a l’Àfrica. “Una la podré facturar a l’avió amb el meu equipatge i l’altra hauré de veure com ho puc sufragar”, va assenyalar García, que va afegir que tampoc serà faci transportar-les per Kenya des de l’aeroport. “Els taxis són molt petits i no hi ha espai”.

tracking