Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Problema financer

Nou forat d'1,5 milions a Naturlandia

El cònsol avança que s’haurà de “rebaixar despeses i incrementar ingressos” amb mesures “que no són agradables” però no les concreta
Naturlandia acumularà 1,5 milions més de pèrdues

Naturlandia acumularà 1,5 milions més de pèrdues

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Vila, a les instal·lacions el Tobotronc a Naturlandia.

Fernando Galindo
Actualitzada 07/06/2016 a les 17:03
El comú de Sant Julià de Lòria resta, encara, en espera dels resultats de l’auditoria financera i de gestió que s’està elaborant a Naturlandia. Tot i així, el cònsol major, Josep Vila, va avançar que des de la corporació es preveu que el parc tanqui el 2015 amb pèrdues de com a mínim 1,5 milions. “La història ens diu que cada any marxen uns 1,5 milions d’euros amb Camprabassa i aquest any, vist el que ens vam trobar amb el deute amb els proveïdors, segur que marxaran aquests diners”, va afirmar, afegint que “si Naturlandia tingués un equilibri financer i tingués capacitat financera pròpia el comú ho tindria molt millor”.
I és que les pèrdues acumulades any rere any i els crèdits que el comú ha assumit per injectar diners al parc han portat l’administració local laurediana al límit. “Sabem que estem per allà al límit de l’endeutament”, va exposar Vila, que no va voler confirmar les xifres en espera de rebre els resultats de l’auditoria. I és precisament quan es tingui l’auditoria financera de l’ecoparc –el cònsol confia que pugui ser a final d’aquest mes– quan es podrà fer el tancament dels comptes del comú corresponents a l’exercici 2015 i aprovar el pressupost 2016. “Si les despeses i els ingressos haguessin tingut una línia de continuïtat respecte al 2015, hauríem saltat segur el llindar de l’endeutament”, va assegurar.

Sense detalls
Vila, però, no va voler concretar si ja s’han pres mesures per redreçar la situació ni tampoc què es farà a partir d’ara. Amb tot, va avisar que les accions seran impopulars. “S’intentaran prendre les mesures adequades per cor­regir la situació. És una feina que no és gens agradable però que malauradament ens tocarà fer. Tot el que sigui rebaixar despeses i incrementar ingressos són mesures que no són agradables”, va indicar. Com es farà? “Buscant les despeses menys necessàries i menys eficaces, fent un anàlisi punt per punt i buscant les diferents opcions de solució per finalment prendre les mesures adequades”, va apuntar.
Cap més concreció, excepte reiterar que no hi ha la voluntat d’acomiadar ningú. “M’agradaria que tothom continués treballant però això ens ho dirà l’auditoria financera. Si hi ha capacitat perquè els ingressos puguin suportar tot el cost laboral, no seria necessari prendre mesures respecte als treballadors. Una voluntat que també va estendre a qui encara actua com a director de projecte del parc, Enric Ordóñez. “No tenim cap intenció de tocar res de personal fins que no estigui tot acabat. I el senyor Enric Ordóñez com qualsevol altre, si està allà treballant i compleix una tasca i és l’adequada i tot funciona, doncs continuarà al mateix lloc. No tenim vocació d’acomiadar gent”, va afirmar. I de fet, va assegurar que malgrat ser un càrrec de confiança dels cònsols anteriors, Montserrat Gil i Manel Torrentallé, “ho respectem. Entenem que hem de respectar les persones que siguin fidels al lloc que ocupen i que compleixen amb la tasca que se’ls ha encomanat”.
D’altra banda i en relació amb la reunió que es va mantenir amb el Govern, va assegurar que no es van concretar els números ni tampoc les possibles solucions. “Primer hem de conèixer l’exactitud del problema i de ben segur que vista la situació, estiguem o no fora del límit, qualsevol aportació serà molt, molt benvinguda”.
Pel que fa a les altres dues societats participades, Sasectur i l’escola bressol, el cònsol va indicar que tot i ser deficitàries la situació no és tan greu com amb Naturlandia. “No sembla que financerament això pugui arrossegar el comú com podria succeir amb Camprabassa”, va manifestar el cònsol.
  • #9 Laurediana 100%
    (07/06/16 23:49)

    I els responsables de tot aixó? No els hi passará res? Si passes a un altre país no anirien tan feliços la sra. Gil i companyia,pero aquí semblem rucs i no demanen ni explicacions fins que sigui tard,si ja no ho es.. 

    Respondre
  • #8 Louis Armstrong
    (07/06/16 22:07)

    vergonyøs que s'inverteixin aquestes quantitats de diners en un circ que de "natur" no en te res... animals que poden recorrer 50 km al dia estan tancats tot lany i desnutrits, on shan talat gran quantitat darbres per aquest recintes.. vergonyøs :'(

    Respondre
  • #7 Sucarrin
    (07/06/16 21:43)

    Cuando Naturlandia era ya una ruina los políticos compraron acciones para el pueblo ( al contrario no lo habrían hecho). Tendría que intervenir el fiscal del estado o el defensor del pueblo (no lo harán).

    Respondre
  • #6 lauredia
    (07/06/16 21:40)

    Pareu la sangría constant de naturlandia, treieu als cucs podrits que encara gestionen el parc, i canviant tota i dic tota la direccio i col.locar una direccio nova, i despres ja veurem si cal dur-los a la batllia o es continuara callant. Comu de Lauredia en Comu, si trobeu malversacions o comissions(que teoricament ja es parla entre la gent del poble), porteu sense por als antics dirigents comunals de varis consulats i la majoria dels lauredians us ajudaran i recompensaran. Anim i endavant i seguiu el programa que vau fer. SENSE POR.

    Respondre
  • #5 Festa privada
    (07/06/16 19:14)

    Ara entenc el perqué de les retallades de la Cass....Naturlàndia ha de alimentar la burgesia de Sant Julià, i nosaltres hem de sacrificar-nos encara més ...

    Respondre
  • #4 Pepe Gotera
    (07/06/16 14:08)

    Tanqueu NaturRuina i deixeu la muntanya lliure per tothom, com estava abans. Tots guanyarem i podrem continuar fent la barbacoa que son gratis.

    Respondre
  • #3 Negocis d'Estat
    (07/06/16 13:57)

    Els negocis de Govern,com no funcionen, es sociabilitzan.Deute públic i més impostos, tan fàcil com això, i la gestió sense responsabilitat politica.

    Respondre
  • #2 Andorra a la merda
    (07/06/16 09:54)

    Naturlandia, el Circ del Soleil, les pistes d'esquí en fallida i el funcionariat són el càncer d'Andorra, que ja està en fase de metàstasi ..... campi qui pugui ...

    Respondre
  • #1 Naturlandia barateta
    (07/06/16 09:07)

    Si calculem que el circ de Soleil ens costa més de quatre milions a l'any i messos sense aparcament (aquest any, amb carpa). En 4 edicions, el circ ha costat més de 16 milions i feina a voluntaris sense cobrar. Naturlandia, 1,5 milions i feina a gent andorrana tot l'any... i treu cotxes de l'aparcament central. On està el problema de la Rabassa ??

    Respondre
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts