Educació

La Universitat de les Valls acudeix al Superior per la llei de revocació del permís

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La direcció de la Universitat de les Valls va presentar divendres de la setmana passada un recurs al Tribunal Superior de Justícia pel desacord amb el projecte de llei de revocació del permís d’activitat elaborat pel Govern. Aquest tràmit arriba després que la Batllia desestimés el recurs inicial perquè es va presentar “per un procediment equivocat”, segons va indicar l’advocat del centre educatiu, Valentí Martí. En concret, l’autoritat judicial considera que el procés emprat “d’extrema urgència” no era l’adequat. El lletrat també critica la decisió de l’executiu d’utilitzar aquest procediment ja que va considerar que abans “hauria d’haver esgotat la via administrativa”. “Al meu client no se li ha deixat veure l’expedient, perquè no existeix, i només se li ha comunicat que es tanca la universitat”, va lamentar Martí. “S’ha vulnerat el dret fonamental de la defensa”, va reiterar.

En la roda de premsa posterior a la Junta de Presidents d’ahir, la sotssíndica, Mònica Bonell, va reiterar el malestar de Sindicatura per la filtració del projecte de llei, que es va produir fa unes setmanes, i va assegurar que DA vol fer una reforma del reglament per evitar nous episodis similars.

D’altra banda, va avançar que el proper 28 de juny hi haurà sessió del Consell General, l’última abans de la fi del període de sessions. En la que ja estava programada per al 16 de juny s’abordaran les preguntes dels diferents grups parlamentaris al Govern.

A més, els grups van rebre ahir l’informe de la comissió tècnica per traspassar el servei d’emissions de moneda, que des de l’any 1977 correspon al Copríncep episcopal, al Govern. Tot i que només s’havien encunyat monedes de col·lecció, la Unió Europea marca que aquest dret ha de correspondre als governs.

tracking