Societat

L'ajuntament de la Seu d'Urgell regularà aquest any l'exercici de la prostitució

Aprovada una moció d’ERC amb el suport de l’equip de govern de CDC

L'ajuntament de la Seu d'Urgell regularà aquest any l'exercici de la prostitucióC. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Seu d’Urgell regularà l’exercici de la prostitució en tot el municipi abans que acabi l’any 2016. La fórmula, ja sigui a través de la creació d’una ordenança, la modificació del pla general d’ordenació urbana o la redacció d’un pla especial, encara estar per decidit. La iniciativa sorgeix arran d’una moció presentada ahir al ple pel grup municipal d’ERC que sol·licitava prendre la mesura per “garantir la convivència sana, segura i cohesionada de la ciutat”. El text va ser aprovat amb el vot favorable dels set regidors del grup de govern (CDC) i els tres d’ERC i amb el vot en contra dels sis representants de Compromís i un de la CUP.

L’equip de govern va donar suport a la mesura després de consensuar el text de la moció, que inicialment sol·licitava crear una ordenança però que finalment va acordar “regular l’activitat mitjançant l’instrument legal més convenient”. El text insta el Parlament català a iniciar un debat i una comissió de treball entorn la regulació de la pràctica legal de la prostitució garantint els drets laborals dels seus treballadors.

Compromís per la Seu va votar en contra de la regulació de l’activitat al·legant “temor” a un efecte crida. “No volem convertir-nos en el gran prostíbul d’Andorra ni crear guetos ni zones reprimides a la ciutat”, va manifestar el seu portaveu, Òscar Ordeig, que va aprofitar per denunciar que la Seu “no fa res” per tancar els pisos en els quals actualment s’està exercint la prostitució. Pau Lozano, de la CUP, va justificar el seu vot apuntant que a part de regular els espais també cal “exigir unes condicions mínimes” dels treballadors del sector.

tracking