Economia

Els empresaris reclamen que l'administració pagui a 60 dies

El 22% de les constructores tenen problemes de liquiditat pels retards

Els empresaris reclamen que l'administració pagui a 60 diesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra reclamen a l’administració que compleixi la llei i pagui a 60 dies als proveïdors de serveis i que, en cas de demora, s’abonin els interessos corresponents establerts. L’entitat quantifica en un 12% les empreses que tenen problemes de liquiditat a causa del retard en el pagament de les administracions. En la construcció, aquesta xifra s’enfila fins al 22%, segons la darrera enquesta de conjuntura elaborada per la Cambra.

La directora de l’organització, Pilar Escalé, va explicar que ahir van tenir una reunió amb el ministre de Finances, Jordi Cinca, en la qual li van presentar aquestes dues demandes. “La predisposició ha estat molt positiva i ens ha dit que han de fer una revisió dels procediments de pagament”, va assenyalar.

Des del sector de la construcció es reafirmen aquestes peticions. El gerent de l’Associació de Contractistes d’Obra (Acoda), Víctor Filloy, apunta que en el cas de la construcció els processos per al cobrament de les factures de l’administració “és més lent i complex” que en altres casos. Quantifica en “més de 90 dies” el període de cobrament i demana “que compleixin la llei igual que ho hem de fer els empresaris”, també pel que fa a l’abonament dels interessos moratoris, que segons el pressupost d’enguany és d’un 2,282%.

A més, reclama com a prioritari una modernització de les relacions entre empresaris i administració. En concret amb dues eines informàtiques. Una que permeti conèixer en quin punt del procediment es troba la factura i una altra on apareguin les licitacions de Govern per agilitzar els tràmits en la participació de concursos.

tracking