sistema financer

Vall Banc començarà a alliberar la setmana vinent l'estalvi garantit

L’entitat bancària iniciarà el desbloqueig dels productes d’inversió de renda fixa que queden fora de balanç

Vall Banc començarà a alliberar la setmana vinent l'estalvi garantitXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els clients de Vall Banc que tenien productes d’estalvi garantit amb BPA podran començar a recuperar els seus diners a partir de la setmana vinent, segons han informat fonts properes a l’entitat. Seran doncs els primers clients que podran disposar de tots els seus diners. Cal recordar que els clients amb comptes corrents poden retirar fons des que va obrir portes el nou banc, el passat 11 de maig, però amb unes limitacions durant sis mesos. De moment, però, segons les mateixes fonts, no s’han produït retirades massives.

Vall Banc està treballant per alliberar els productes d’inversió de BPA que quedaven fora de balanç, és a dir, títols, accions i fons. El més imminent són els de renda fixa, entre els quals hi ha els plans d’estalvi garantit. També s’inclourien altres productes com és el cas dels bons de deute públic. Coincideix que, tal com han informat des de l’executiu, s’ha donat la possibilitat als inversos de renovar les emissions de deute públic que vencien aquest juny gràcies a la canalització feta a través de Banc Sabadell d’Andorra. I és que quan es va iniciar el programa de subhasta, Vall Banc no disposava encara dels mecanismes necessaris per facilitar l’accés dels seus clients.

Pel que fa a la resta de productes que estan fora de balanç, els de renda variable i els valors, segueixen bloquejats i encara no hi ha una data prevista de quan es podrà operar amb normalitat.

Visa, a final de mes

L’operativitat amb targetes de crèdit podria ser una realitat a final de mes. Si no hi ha canvis i se segueix el calendari previst, a partir del dia 20 s’hauria de començar a emetre les targetes. En aquests moments, l’entitat treballa en l’elaboració dels contractes i ja disposa de la maquinària per poder-les emetre. Vall Banc, durant el procés de constitució de l’entitat, va adquirir la llicència, a finals de l’any passat, per prop de 50.000 euros.

Una altra de les assignatures pendents que li resta a Vall Banc per poder funcionar amb tota normalitat és poder operar amb dòlars ja que, de moment, només ho pot fer amb euros i divises. Per poder-ho fer, el banc requereix corresponsals nord-americans. En aquests moments s’estan fent contactes per tal de poder posar remei i completar el procés.

La signatura del contracte

L’AREB, com a propietària de Vall Banc, i JC Flowers haurien de signar el contracte de venda de l’entitat bancària a final de mes. Segons van informar des de Govern, el fons nord-americà es troba en aquests moments complimentant la informació sol·licitada per l’INAF, supervisor que la venda es dugui a terme cor­rectament.

L'AREB I LA SUPERINTENDÈNCIA DE BANCS TREBALLEN A LA VENDA DE PBA PANAMÀ

L’AREB i la Superintendència de Bancs de Panamà (SBP) han iniciat els tràmits per la subhasta de BPA Panamà. Segons informava l’organisme supervisor panameny en un comunicat, aquesta mateixa setmana ja s’ha designat un nou reorganitzador per a l’entitat que es farà càrrec de l’administració, el control i la seva representació legal.

Segons explica l’SBP, aquesta reorganització permetrà executar el pla de venda. Serà molt similar al que es va dur a terme al Principat: s’adreçarà a entitats que operin “al nostre centre bancari internacional”. En aquesta ocasió, però, la decisió l’hauran de prendre conjuntament SBP i AREB. Per fer-ho possible, afegeix el text, tots dos organismes ja han iniciat les tasques de coordinació.

Des de l’organisme supervisor panameny confien en el fet que el procés engegat “pugui resoldre la situació del banc en benefici de tots els seus dipositants”. Fins que es dugui a terme la venda, els dipòsits de BPA Panamà es mantindran a BPA, sota la custòdia de l’AREB.

tracking