Infraestructures

Millores per 250.000 euros a l'aeroport

Es preveu que les obres tinguin una durada de vuit setmanes i no afectaran el funcionament

Millores per 250.000 euros a l'aeroportFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aeroports Públics de Catalunya ha tret a licitació obres de millora a l’aeroport de la Seu-Andorra per valor de 250.000 euros sense IVA, el que suposen 302.500 euros amb IVA.

Els treballs consisteixen en actuacions a la carretera d’accés a l’aeroport per evitar despreniments i a “millorar el sistema de drenatge dels carrers de rodada i de la pista”, segons apunta la documentació del concurs públic. Les obres està previst que s’allarguin dos mesos i l’empresa que els realitzi haurà de fer-ho “de dilluns a divendres, excloent els caps de setmana”, i “fora de l’horari públic de l’aeroport per no afectar les operacions de la infraestructura”.

De fet, l’afectació dins del recinte serà menor. Segons la memòria dels treballs, es tracta d’allargar els col·lectors de drenatge de les franges dels carrers de rodada i anivellar els pendents transversals d’aquests carrers i la pista d’enlairament i aterratge per complir amb la normativa aeronàutica.

Despreniments

Pel que fa a la carretera d’accés a l’aeroport, el projecte preveu construir un mur de gabions en un tram de la carretera. Es tracta d’una gàbia prismàtica de tela metàl·lica plena de pedres i grava grossa. En aquest espai habitualment es produeixen petits despreniments de terra.

L’empresa guanyadora del concurs es coneixerà el proper 21 de juny i els participants tenen fins al proper 17 de juny per presentar les seves candidatures.

tracking