Economia

Petició per fer el comerç internacional més fàcil

El col·lectiu reivindica la seva importància per al futur de l’economia del Principat

Petició per fer el comerç internacional més fàcilANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Emprenedors, tant del país com estrangers, van demanar ahir seguir avançant en la regulació i millores en sistemes tecnològics per tal de tenir més facilitats per poder vendre en l’àmbit internacional. Ho van fer durant la primera edició de la jornada L’emprenedoria a debat, celebrada al Centre de Congressos de Sant Julià de Lòria. Durant tot el dia nous empresaris, especialistes en diferents àmbits i representants del Govern van participar en conferències i taules rodones.

Un dels temes que van generar més debat va ser la implantació de sistemes de pagament electrònic, especialment PayPal. La secretària d’Estat de Turisme i Comerç, Neus Soriano, el director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, i la directora de banca comercial de Crèdit Andorrà, Sílvia Cunill, van coincidir que s’han fet moltes gestions amb aquest banc, però que “per ells som com una gota a l’oceà”, en paraules de la darrera. Nadal va incidir en el fet que “PayPal té molts recursos, però són limitats, i crec que davant nostre hi ha països més grans i amb més capacitat de negoci per a ells”. En aquest camp, els emprenedors van posar en relleu els problemes amb la duana i els corresponents increments del cost de l’exportació a causa dels impostos dels països veïns. Una solució que no es preveu fàcil.

També hi va haver temps per parlar de les potencialitats del país. “Andorra hauria de ser com una start-up”, es va dir, es va destacar la importància dels emprenedors en el present i futur de l’economia i es va fer èmfasi en els avenços que ha fet el Principat en els darrers anys per atreure inversió estrangera.

La cloenda de la jornada va ser a càrrec del ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, que va recollir bona part de les propostes realitzades i va anunciar la presentació a final de mes d’un pla estratègic del sector comercial que “tocarà molts aspectes diferents i també Internet”, i “permetrà tenir un sector comercial més dinàmic i competitiu”.

tracking