Finances

El Consell alerta dels casos crònics detectats pel Tribunal de Comptes

Es queixa d’irregularitats que es repeteixen cada any i no se solucionen

El Consell alerta dels casos crònics detectats pel Tribunal de ComptesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els consellers generals membres de la comissió legislativa de Finances i Pressupost han volgut plasmar a l’informe de les fiscalitzacions fetes pel Tribunal de Comptes de l’exercici del 2014 la seva “preocupació”, perquè “moltes de les entitats auditades segueixen sense donar compliment a les reserves formulades reiteradament, la qual cosa comporta que cada any s’ha de tornar a insistir en la necessitat de regularització d’aquestes situacions”. Lamenten que “no s’aporti cap informació complementària que permeti modificar les observacions”.

En les conclusions, la comissió constata que la majoria de les entitats no efectuen un seguiment pressupostari ajustat estrictament a la Llei de les finances públiques, en no enregistrar les diferents fases d’execució dels pressupostos de despeses i ingressos, tal com preveu la norma. A l’hora de posar exemples concrets, no passa per alt que l’executiu fa pagaments en conceptes no emparats en cap regulació; que la CASS fa pagaments en espècies als seus empleats fixos, o que el tipus de naturalesa jurídica del Centre de Tractament de Residus d’Andorra impedeix al Govern controlar la societat i la seva gestió directa. Paral·lelament, insisteix, tal com va fer l’any passat, en la necessitat de modificar la Llei de les finances públiques per a les entitats petites que disposen de menys recursos i, per tant, més dificultats per al compliment dels requeriments. Pel que fa als comptes dels comuns, la comissió legislativa indica que totes les corporacions locals compleixen el límit d’endeutament.

Finalment, l’informe elaborat pels consellers també posa de manifest que no s’han auditat els números de l’INAF, ja que la seva liquidació no va ser lliurada a l’organisme supervisor fins al gener de l’any en curs.

ELS CONTROLS A AIGÜES DEL PIRINEU

El ministeri de Salut insisteix en el fet que les inspeccions realitzades a l’aigua d’Arinsal complien la normativa. En una resposta escrita a una pregunta del PS, publicada ahir al Butlletí del Consell, assenyala que l’última verificació, que va ser doble, ja que s’estaven fent obres per instal·lar una nova línia d’envasat, eren conformes als paràmetres fisicoquímics i microbiològics que defineix la normativa.

tracking