Transport públic

El concurs pel servei del bus interurbà encurioseix noves companyies

Assenyalen que estudiaran el plec de bases del concurs i no descarten presentar-s’hi

El concurs pel servei del bus interurbà encurioseix noves companyies

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou concurs nacional per a les concessions de les línies de transport nacional de viatgers ha despertat la curiositat de les companyies que operen al país. Consultades pel Diari, reconeixen que tenen intenció d’estudiar el plec de bases i no descarten presentar-s’hi. En aquesta ocasió, l’adjudicació preveu la licitació de tres lots, cadascun corresponent a una de les valls.

Tot i que actualment la seva oferta se centra en les connexions amb el país veí del sud, Lluís España, de Viatges Espanya, comenta que no descarten presentar-s’hi. “Estem en espera de veure exactament les condicions abans de valorar-ho”, afirma. De les condicions que va destacar el ministre d’Administració Pública, Transport i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, que inclourà la nova concessió, hi ha l’aposta per l’eficiència energètica. En aquest sentit, España remarca el fet que s’estableixi un període d’adaptació per a l’adjudicatària. Des de l’empresa de transport de passatgers Novatel, Sergi Andaluz assenyala que tampoc tanquen la porta. “Coneixem molt per sobre els detalls, estem en espera que es publiqui el plec”, diu. També Joan Nadal, d’Autocars Nadal, creu que és aviat per decidir què faran. “Ho haurem de valorar, ara per ara no hem pres cap decisió.”

Qui sí que té clar que voldrà optar pel servei és la Cooperativa Interurbana, una de les empreses que en aquest moment tenen adjudicat el servei. El president, Gabriel Dalleres, però, no vol entrar a valorar els canvis que preveu l’executiu amb el nou concurs, en espera de conèixer-lo amb detall. Sí que es mostra partidari, però, a una de les grans novetats: el bitllet integrat que permetrà fer transport sense necessitat d’adquirir un nou bitllet. “És una millora que beneficiarà l’usuari. Ara tocarà esperar a veure com es concreta”, hi afegeix. En aquest sentit, Montmantell, l’altra empresa que en aquests moments té a les seves mans el servei interurbà, creu que “és una voluntat conjunta de Govern i de les empreses millorar el sector i facilitar les coses a l’usuari”. La compa­nyia, però, encara no ha pres la decisió de si vol tornar a fer-se càr­rec de la concessió.

A banda de la divisió del servei en tres adjudicacions diferents, es preveu la constitució d’una plataforma que agrupi les concessionàries, en cas que siguin més d’una. El nou model de transport preveu la modificació d’alguns recorreguts amb l’ampliació dels trajectes a zones per les quals en aquests moments no es passava, com ara fins a la Cortinada. També es preveu l’aposta per les noves tecnologies incorporant nous serveis, com ara la connexió a Internet a les parades més freqüentades.

tracking