Les noves línies de transport públic es posaran en marxa el setembre del 2017

El termini d’execució dels treballs és de 20 setmanes i la previsió és que l’obra estigui enllestida a finals d’octubre

Jordi Alcobé i Irene GonzálezM. T. / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha anunciat aquest dimecres la licitació de la concessió de les línies del transport nacional regular de viatgers que entraran en funcionament el mes de setembre de l'any que ve. Tal com ha posat en relleu el ministre d'Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, la voluntat és que aquestes línies siguin realment competitives i "una alternativa real al transport privat" i tenint en compte l'usuari.

Totes aquestes línies connectaran amb l'Estació Nacional d'Autobusos i s'han previst que hi hagi tres blocs operats cadascun per una empresa per cobrir la vall d'Orient, la del Nord i la del Gran Valira. A més a més, aquestes línies s'ampliaran en alguns dels casos i, per exemple, la de la vall del Nord arribarà fins a la Cortinada i el Serrat i també hi haurà canvis en les que circulin per Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, ja que es cobrirà la Baixada del Molí, Prat de la Creu, el Quilòmetre 0, la carretera de l'Obac i la zona del Roc de Caldes. També hi haurà una parada de transbord a la Dama de Gel i es preveu la creació d'una plataforma integrada per les empreses que gestionarà el servei i que haurà de vetllar perquè els criteris siguin homogenis, ja que s'ha recordat que hi haurà una integració tarifària.

També es faran canvis a les parades perquè incorporin les noves tecnologies i els autobusos tindran la mateixa imatge, recuperant la paraula 'Clípol'.

El Govern adjudica les obres de l'Estació Nacional d'Autobusos

El Govern ha aprovat avui el projecte de construcció dels vials d’urbanització de launitat d’actuació del Prat del Rull, fase 2 de la futura Estació Nacional d’Autobusos.En aquest sentit, avui s’ha aprovat l’adjudicació de les obres corresponents aaquesta fase a la UTE Coansa-Pidasa Serveis,SL per un import de 1.110.862,28euros. El termini d’execució dels treballs és de 20 setmanes i la previsió és quel’obra estigui enllestida a finals d’octubre, segons ha explicat l'executiu.

Així mateix, el Govern també ha aprovat avui l’adjudicació dels treballs de controlde qualitat a la UTE Pirineu Inspecció i Control,SLU – IPF,SL Inspecció i Controlper un import de 19.468,35 euros.

El Govern va declarar el passat 20 d’abril d’interès nacional aquest projecte ques’encabeix dins el supòsit de la Llei general d’ordenament territorial i urbanisme queestableix com a projectes d’interès nacional tots els destinats a la construcciód’infraestructures viàries i de comunicació.

La futura Estació Nacional d’Autobusos constarà d’una andana per a 10 autobusosestacionats de fins a 15 metres, que se situarà al marge dret del riu Gran Valira, al’actual passeig de vianants. El projecte també contempla un nou pont sobre el riu,damunt del qual s’ubicarà l’estació; una marquesina conjunta de l’andana i l’edifici, iun carril de circulació interior de l’estació.

El nou equipament també comptarà amb la instal·lació deplaques fotovoltaiques damunt la marquesina conjunta de l’estació i edifici.

tracking