Medicaments

Salut retira del mercat unes tires per mesurar glucosa

Alguns lots de la marca Trueresult, fabricades per Nipro Diagnostics, Inc. presentaven resultats de glucosa en sang erròniament baixos

Medicaments retirats de la marca Trueresult

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Salut ha tingut coneixement, a través de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), de la retirada del mercat de determinats lots de tires reactives per a la determinació de glucosa en sang de la marca Trueresult, fabricades per Nipro Diagnostics, Inc. El motiu de la retirada és la possible obtenció de valors de glucosa erròniament baixos.

L'empresa ha adoptat aquesta mesura en detectar que, durant un període de temps, s'ha produït un defecte en el procés d'envasat que ha provocat que un nombre limitat de caixes precintades d'alguns lots d'aquestes tires puguin tenir el vial precintat de manera incorrecta. Les tires reactives contingudes en aquests vials queden exposades a les condicions ambientals, cosa que podria afectar al seu rendiment i generar resultats incorrectes de glucèmia baixa.

Els productes afectats són les tires reactives de glucosa Trueresult i el kit mesurador Trueresult que inclou un vial de 10 tires de glucosa Trueresult.

Salut ha fet una crida als centres sanitaris i a les farmàcies per tal que retiri els productes afectats i identifiqui els pacients als quals se'ls hagi pogut vendre per tal de procedir a la seva substitució. Així mateix, es recomana als pacients que retorni les tires reactives.

tracking