Successos

Els bombers diuen que serà difícil saber la causa del foc al Tiffany's

L’estructura de l’edifici no ha quedat malmesa i els veïns trigaran sis mesos a tornar

Les causes de l'incendi de l'edifici Tiffany's “seran difícils de conèixer”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les causes de l’incendi a l’edifici Tifanny’s de la Massana, que va tenir lloc la nit del 30 de març passat i va obligar al desallotjament dels veïns dels 76 apartaments de l’immoble, “seran molt difícils de conèixer”. Així ho va assenyalar ahir el director dels bombers, Joan Carles Recasens, que davant la comissió legislativa d’Interior va informar sobre aquests fets conjuntament amb el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, i el director de Protecció Civil, Francesc Areny. “Sí que coneixem l’origen del foc, la part de darrere d’un dels àtics, però les causes no les podem determinar”, va indicar Recasens. Espot va matisar que l’origen del foc no és al pis on els bombers van intervenir el dia abans per apagar un foc de xemeneia.

Des dels bombers es va explicar que van treballar 42 efectius humans en l’extinció i 13 vehicles, entre els quals només un cotxe escala. Així, Espot va indicar que d’haver tingut més efectius, per la dificultat de l’incendi, “no s’hauria apagat abans”.

Areny va explicar que la setmana passada va rebre l’informe realitzat sobre l’afectació a l’edifici que assenyala que l’estructura no s’ha vist afectada i que només s’haurà de reformar la teulada, que va quedar totalment destrossada pel foc. La nova teulada serà similar a la cremada, amb una estructura lleugera i amb mesures antiincendis, i no se’n farà una de formigó perquè l’edifici no l’aguantaria. Es preveu que les obres estiguin acabades d’aquí a cinc o sis mesos, moment en què els veïns podran tornar als seus habitatges.

Respecte a les despeses del reallotjament dels veïns afectats, Areny va explicar que han anat a càrrec de les companyies asseguradores, especialment de la que tenia contractada la comunitat de veïns. Des del Govern es va costejar el reallotjament de 25 temporers i va suposar un cost de “menys de 2.300 euros”.

Centre d’atenció telefònica

D’altra banda, Espot va anunciar que un cop s’aprovi la llei de protecció civil es començarà a treballar en la implementació d’un centre nacional d’emergències unificat, un 112. El termini màxim de la posada en funcionament serà de dos anys a comptar de l’entrada en vigor de la llei. El centre s’ubicarà en una ala nova de la caserna de bombers de Santa Coloma i “no serà una estructura sobredimensionada”.

tracking