Camps de neu

Mortés veu molt difícil trobar inversors a Arcalís

El cònsol descarta convocar un concurs públic, tal com demana Liberals

Mortés veu molt difícil trobar inversors a ArcalísFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, veu “complicadíssim” que hi hagi inversors interessats per Arcalís “tal com està ara l’estació”. “En la situació actual és molt difícil, perquè un inversor vol contrapartides” que l’estació no està en condicions d’aportar ara per ara, apunta.

És per això que es mostra crític amb el fet que les conselleres de Liberals d’Andorra encara no hagin concretat qui són els interessats que asseguren que tenen des de la campanya electoral de les eleccions comunals de desembre. “Jo sóc qualsevol inversor i primer miro on vaig a invertir. Vaig a veure el responsable, poso les cartes sobre la taula i decideixo”, argumenta Mortés, que considera que un interessat el que faria és “seure amb Arcalís” per “saber el que hi ha”. Amb tot, no creu que Sandra Tudó i Eva Choy menteixin perquè “seria molt suïcida que no hi hagués res”. Amb tot, afirma que “les fórmules no són les millors”.

Descarta el concurs públic

El cònsol major descarta convocar un concurs públic perquè qui vulgui invertir a Arcalís pugui presentar ofertes. La confecció d’un plec de bases per convocar un concurs obert a tothom és la darrera demanda que ha posat sobre la taula Liberals d’Andorra per tal de fer públics els possibles inversors amb què diuen que compten.

Mortés, però, recalca que no es pot convocar un concurs públic si abans Secnoa no disposa de full de ruta a deu anys. “Fins que no tinguem el pla estratègic no podem decidir quina serà la fórmula”, indica, ja que “un cop fet sabrem què volem anar a buscar i quin percentatge d’inversió exterior necessitem”.

tracking