Ciències

La desena edició dels Debats de recerca se centrarà en les biociències per a la salut

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els desens Debats de recerca, organitzats pel Govern i la Societat Andorrana de Ciències, i patrocinats per MoraBanc, se centren en aquesta edició en les biociències per a la salut. Aquesta edició tindrà lloc demà i dimecres a la sala d’actes de MoraBanc. Els objectius dels debats de recerca són difondre la recerca realitzada per investigadors andorrans o altres científics experts en recerca relacionada amb el Principat. En aquesta nova edició es presentaran els estudis realitzats per la comunitat científica andorrana sobre recerca en biociències per a la salut.

Crear un fòrum on els científics del país reflexionin sobre l’estat de la recerca a Andorra i proposin possibles vies de desenvolupament; millorar la imatge social de la recerca a Andorra; donar visibilitat a les funcions i tasques dels organismes públics i privats que fomenten la recerca al país, i esdevenir una eina de divulgació científica i una plataforma per fomentar la col·laboració científica són altres dels objectius dels debats de recerca.

En aquesta edició es presentaran els estudis realitzats per la comunitat científica andorrana sobre recerca en biociències per a la salut, que són un conjunt de disciplines que estudien les matèries que tracten de la vida, la biologia i la química a través del coneixement, l’observació i l’experimentació.

El terme biociències és polièdric i, molt sovint, difícil de definir. L’objectiu final que persegueix el coneixement biocientífic és únic i clar: contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones, concretament la seva salut. Alguns dels exemples són la diagnosi biològica de les malalties, la seva prevenció i tractament o el disseny de noves estratègies assistencials.

tracking