TECNOLOGIA

El núvol, tema central del Fòrum d'Empresa

Els experts assenyalen que l'ús del núvol és "imparable"

Els beneficis i els dubtes que genera l'emmagatzematge d'informació al núvol, tema central del Fòrum d'Empresac. G. / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tercera edició del Fòrum d'Empresa d'Andorra Telecom se centrarà en el concepte 'cloud' (núvol) i en tot allò relacionat amb la seva seguretat. Tal com ha remarcat el director de Relació amb el Client, Josep Vilana, en l'actualitat la informació "és un dels actius més importants d'empreses i particulars", i una de les maneres de conservar-la és fent ús de serveis instal·lats al núvol, és a dir, a internet, i "sense la necessitat de tenir un servidor físic". Ara bé, aquest núvol, com tot el que envolta les telecomunicacions, s'ha de saber gestionar de manera que sigui el màxim segur i les dades que s'hi incloguin estiguin protegides, per poder "minimitzar el risc a patir atacs", ha plantejat Vilana. Fins a cinc ponències tractaran tots aquests conceptes durant el fòrum, que tindrà lloc dijous 9 de juny a l'Art Hotel d'Andorra la Vella.

La primera conferència anirà a càrrec de dos treballadors d'Andorra Telecom, Cèsar Marquina i David Julián, els quals parlaran en línies generals sobre la seguretat i la seva evolució a les noves tecnologies. Seguidament, serà el torn d'Eduardo Arriols, especialista en ciberseguretat, i que farà una conferència amb el títol 'Quan la seguretat és la millor defensa'. La jornada matinal seguirà amb David Macià, Account Manager de l'empresa Fortinet, amb la seva ponència 'Estat de l'art de la ciberseguretat'. Finalment, el consultor en ciberseguretat d'Andubay, Nicolás Castellano, tractarà sobre la ciberseguretat a les PIME.

Després de la parada per dinar, Jordi Celades, analista de negoci d'Andorra Telecom, i Eugeni Víudez, enginyer de prevenda de Nexica, se centraran més concretament en el concepte 'cloud' i en com crear un entorn segur al seu voltant. El Fòrum es clourà amb l'entrega a Andorra Telecom, per part d'AENOR, d'una certificació sobre sistemes de gestió de seguretat de la informació.

En relació al concepte de núvol, Vilana ha parlat de Dropbox, Gmail o Hotmail com a grans exemples. El directiu d'Andorra Telecom també ha exposat que malgrat que s'utilitza a Andorra en un percentatge reduït, "és una tendència a l'alça i imparable", la qual ja serà majoritària en un termini de dos o tres anys. Com a avantatges d'optar pel núvol, ha explicat que "no inverteixes tant en infraestructura perquè llogues una infraestructura com a servei", de manera que t'estalvies els costos associats relacionats amb el seu manteniment, així com tots els possibles maldecaps sobre aquest manteniment que et pugui ocasionar. En qualsevol cas, Vilana aposta perquè l'ús del núvol s'utilitzi com a "sistema de contingència" al sistema físic principal, de manera que les dues opcions estiguin combinades.

El Fòrum d'Empresa està obert a totes les empreses del país i és gratuït. Andorra Telecom confia captar una convocatòria d'entre 50 i 100 persones.

tracking