TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Noves tecnologies

Andorra Telecom prepara un nou servei de connexió a Internet neta per a l'any que ve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Telecom té previst llançar, l’any vinent, un nou servei per garantir una connexió a Internet neta. Així ho ha explicat el responsable de seguretat i frau d’Andorra Telecom, David Julián, que considera que és difícil frenar els atacs de pirates informàtics, però que aquesta nova eina pot ajudar a frenar certs tipus d’atacs, amb un antivirus inclòs, i a evitar l’accés a pàgines mali­cioses.

Julián explica que és important invertir en seguretat, però considera indispensable assegurar-se que les pàgines web estiguin ben programades abans de ser publicades, estar al dia de les noves vulnerabilitats que sorgeixen per poder-les detectar i corregir ràpidament, i la conscienciació de la població per tal que sigui capaç de detectar amenaces, com els anomenats phishing.

Segons Julián, els indicadors d’incidents de seguretat i frau mostren que Andorra està “bastant per sota” d'altres operadors mundials. Amb tot, tant empreses com particulars no estan exempts dels atacs de pirates informàtics. Setmanalment, Andor­ra Telecom detecta entre 3 o 4 atacs genèrics de pirates que es dediquen a escombrar la pàgina web a la recerca d’errors o forats per poder posar comandaments maliciosos, però cap d’ells acaba sent efectiu. David Julián explica que el problema és que actualment hi ha veritables màfies organitzades de pirates informàtics que es dediquen a comprometre servidors, comptes d’usuari i ordinadors, per vendre els accessos en un mercat negre que mou milions d’euros.

Julián considera que el més important és conscienciar els usuaris per tal que puguin detectar cor­reus o programari maliciós, i portar a terme una bona política de còpies de seguretat.

tracking